70 de zile până la viață. Ioana avea doar 550 de grame

70 de zile până la viață. Ioana avea doar 550 de grame

Cântărea mai puțin decât un laptop și ușor mai mult decât o vază cu flori: 550 de grame, la cei 30 de centimetri lungime. Cu trăsături însă bine definite, a știut din prima că va semăna cu tatăl ei, devenit acum, pentru prima dată, bunic. Când a aflat că sarcina a stagnat din dezvoltare, la doar 24 de săptămâni, a simțit că-i fuge pământul de sub picioare. Deja îi citea povești, îi cântau seara împreună, îi cumpăraseră primele hăinuțe, deși o prietenă i-a spus că asta poartă ghinion. Medicul ei a căutat imediat o maternitate care să aibă un incubator performant și mai ales liber, care să-i dea bebelușului chiar și mai plăpândă șansă la viață. Așa a ajuns Ioana să se nască la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a dat o luptă acerbă pentru viață. După 70 de zile la terapie intensivă și multe recăderi, a reușit. „A murit și a înviat de câteva ori”, povestește una dintre asistente, și a reușit acolo unde adulții renunțaseră deja. Ț

ADVERTISING

La 6 luni, a început să facă kinetoterapie și zi după zi a progresat ușor, astfel că astăzi, la un an, Ioana este un copil plin de viață, care împarte zâmbete și iubire în jurul ei și ne face viața mai frumoasă în fiecare zi. Recuperarea va fi de durată, dar semenele sunt bune și reușitele pe măsura eforturilor depuse.

Din anul 2010 până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat 105 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro.

ADVERTISING

DOTAREA SECȚIILOR DE PEDIATRIE ȘI A MATERNITĂȚILOR, PRIORITATE PENTRU SALVAȚI COPIII ROMÂNIA

Anul acesta Salvați Copiii va susține spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

Salvați Copiii România a demarat și un amplu proces de reabilitate a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale Maternității Polizu, din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu - Rusescu”. Maternitatea  este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului, aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri care necesită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse.

ADVERTISING

  #INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar, text SALVEZ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇