6 aspecte esențiale pentru montajul corect al tâmplăriei cu ajutorul precadrelor termoizolante

6 aspecte esențiale pentru montajul corect al tâmplăriei cu ajutorul precadrelor termoizolante

Montajul tâmplăriei moderne aduce în discuție, în prezent, utilizarea precadrelor din polistiren dur, în vederea izolării golurilor pentru uși și ferestre și a reducerii pierderilor de energie datorită formării punților termice. 

Unul dintre sistemele eficiente de montaj este sistemul Triotherm+.  Acesta aduce o serie de avantaje notabile la nivel de performanțe termice și mecanice în cazul tâmplăriei. Cu toate acestea, pentru a te bucura de eficiență este nevoie de un montaj corect, așa că iată care sunt aspectele esențiale care țin de acesta. 

Pentru montarea precadrelor este nevoie de toate accesoriile de montaj

Înainte de montajul efectiv al precadrelor este necesar să ai la îndemână toate elementele necesare, de la șuruburi de fixare la adezivi sau scule utile pentru tăiere. Montajul este facil, însă este necesară fixarea tuturor elementelor.

ADVERTISING

Ar trebui să știi că pe meesenburg.ro găsești o gamă largă de suruburi, dar și sistemul de precadre termoizolante blaugelb Triotherm+ ce conține precadrele din polistiren necesare pentru montaj, așadar te vei putea bucura de o eficiență sporită la nivel de realizare lucrărilor. 

Măsurarea corectă a suprafețelor conferă eficiență sistemului

Este foarte importantă măsurarea zonelor pe care se va face montajul, înainte de debitarea efectivă a precadrelor. Profilele pot fi tăiate fără risipă de material, iar acest lucru este deosebit de avantajos la nivel de costuri. 

În plus, precadrele sunt produse realizate din materiale 100% reciclabile, fără hexabromcidododecan, cu un volum stabil în timp. Astfel, tăiate la dimensiunea dorită, vei vedea că precadrele își păstrează forma în timp și oferă aceleași avantaje ca la începutul montajului. Pe lângă toate acestea tăierea nu implică emisii de praf sau noxe și nici un consum foarte mare de material.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Profilele se montează prin îmbinare în coadă de rândunică

Una dintre caracteristicile particulare ale acestor sisteme este faptul că montajul precadrelor se poate face în coadă de rândunică. Acest lucru înseamnă un consum redus de material și posibilitatea prelungirii facile, atunci când acest lucru este necesar. 

Este necesară o minimă pregătire a substratului înainte de montaj

Pentru a fi sigur că sistemul se montează în mod corect, este nevoie de pregătirea substratului la nivel de planeitate. În acest sens va fi necesară desprăfuirea, dar și acoperirea golurilor, găurilor și a fisurilor. Este important ca suprafețele să rămână plane, perfecte pentru montajul ulterior al precadrelor.

ADVERTISING

Este recomandat chiar să folosești un aparat de măsurat cu laser, în vederea evidențierii diferențelor de planeitate, pentru ca precadrele să poată fi montate în mod eficient. Ulterior, se pot nota pe suprafață, cu un marker, în urma măsurătorilor, punctele de fixare cu șuruburi ale precadrelor. 

Planeitatea se măsoară după fixarea fiecărui element

Pentru a avea certitudinea că sistemul cu precadre este montat în mod corect, se recomandă ca în timpul fixării în șuruburi să fie folosită nivela. Aceasta va evidenția orice diferență sau abatere de la fixarea inițială cu adeziv, astfel că vei putea realiza în timp util micile reparații de la nivelul suprafeței. 

Montajul tâmplăriei pe structura de cadre termoizolante este cu adevărat avantajos pentru fiecare locuință, oferind mai înainte de orice confort termic și o reducere a pierderilor. 

Alături de un montaj facil al ferestrelor acest tip de sistem ajută foarte mult pentru creșterea nivelului de eficiență energetică a clădirilor. Alege așadar pentru locuința ta un sistem performant de izolare și bucură-te de avantajele pe care ți le oferă acesta: confort, reduceri ale costurilor cu încălzirea, fonoizolatie și durabilitate.