5 sfaturi pentru alegerea unei căzi de baie

5 sfaturi pentru alegerea unei căzi de baie

În cadrul procesului de amenajare a băii există două etape esențiale pentru decor: alegerea finisajelor și alegerea căzii. Finisajele au scopul de a da tonul general al băii și influențează în mare măsură percepția asupra spațiului. Cada este un obiect sanitar practic, dar care trebuie să satisfacă și așteptările estetice ale locuitorilor.

În prezent există căzi de diferite forme, dimensiuni și materiale, care se aleg în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție în baie. Pentru a lua decizia corectă înainte de a achiziționa cada, iată câteva sfaturi esențiale:

ADVERTISING

Ține cont de material

Materialul din care este fabricată cada de baie va influența atât rezistența acesteia în timp, cât și ușurința cu care poate fi curățată sau confortul oferit. De exemplu, o cadă de baie din acril îți oferă avantajul menținerii unei temperaturi constante a apei, dar și rezistență la zgârieturi, bacterii și mucegai. Poți alege diferite modele și mărimi de căzi de baie, deoarece acum majoritatea sunt fabricate din acril. Acest material este și unul ușor, iar montarea căzii nu este un proces la fel de dificil precum cel pentru o cadă ceramică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alege forma potrivită

Pentru a include o cadă într-o baie ai nevoie de spațiu, dar există și modele care pot fi instalate într-o încăpere mai mică de asemenea. Căzile pe colț sunt o opțiune potrivită dacă nu vrei să faci compromisuri. Aceasta îți permite să instalezi pe un perete atât cada, cât și vasul de WC. Cada pe colț are aceleași caracteristici precum cea obișnuită, dar trebuie să fii atent la orientarea pe care o alegi. Căzile pe colț au forma specifică părții în care vrei să o așezi, adică dreapta sau stânga, așa că decide din timp care este planul ideal pentru amenajarea băii.

ADVERTISING

Dimensiunile influențează spațiul și funcționalitatea

Desigur, printre primele criterii pe care să le iei în considerare se află dimensiunile spațiului din baie și ale căzii pe care ți-o dorești. Ia încă de la început măsurătorile exacte și în acest fel vei putea determina ce formă trebuie să aibă cada pentru baia ta. În acest moment poți decide dacă vei opta pentru o cadă de baie pe colț sau una dreptunghiulară clasică. Nu uita că va fi nevoie să achiziționezi și masca pentru modelul de cadă ales.

Modalitatea prin care se instalează determină și cât de ușor este procesul

În cazul în care îți dorești să instalezi singur baia pentru cadă, alege un model care nu-ți ridică probleme prea mari la acest capitol. De la greutate, la dimensiuni și la lucrările pe care le presupune instalarea, toate acestea vor determina nivelul de dificultate. Pe lângă corpul căzii în sine, ai nevoie de picioare, baterie, țeava de scurgere, pară de duș și sistem de prindere etc. Ținând cont de toate aceste detalii îți poți face o idee mai clară despre pașii necesari pentru montare.

Acordă atenție nevoilor întregii familii

Nu în ultimul rând, înainte de a cumpără un anumit model de cadă, ia în considerare nevoile familiei tale. Dacă ai copii mici sau animale de companie, ai nevoie de o cadă cu acces cât mai facil, ușor de curățat și de rezistentă. De asemenea, pentru sesiunile lungi de relaxare și spa, ai nevoie de o cadă suficient de încăpătoare, lungă și confortabilă.

Cada de baie este un element foarte important pentru starea de bine a familiei tale, așa că transformă investiția în ceva cu adevărat valoros pentru decorul casei tale.