4 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a încheia o asigurare de viață

4 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a încheia o asigurare de viață

Este binecunoscut faptul că asigurarea de viață este un produs care oferă siguranță financiară pentru cei dragi în cazul decesului tău. De aceea, poate fi considerată un pilon al finanțelor personale și merită să fie luată în considerare. Cu toate acestea, asigurarea de viață este privită încă cu scepticism de unele persoane. Următorul articol îți va oferi mai multe informații despre acest tip de poliță astfel încât să știi cu exactitate care sunt beneficiile pe care ți le poate oferi. 

Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a încheia o poliță de asigurare de viață 

Înainte de a cumpăra o poliță de asigurare de viață, este important să compari diverse oferte cu caracteristici și beneficii diferite. De asemenea, ar fi bine să compari primele polițelor pentru a te asigura că obții cea mai avantajoasă ofertă pentru tine. Asirom a dezvoltat un produs special, care îți oferă protecție pentru riscurile de bază, dar care poate include și alte acoperiri suplimentare. Odată ce ai ales asigurarea de viață Easy Life, este important să rămâi la zi cu plățile. În caz contrar, polița poate expira și nu vei mai fi acoperit. 

ADVERTISING

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este să îți revizuiești periodic polița pentru a te asigura că aceasta încă îți satisface nevoile. Situația ta financiară se poate schimba în timp, astfel încât este posibil să fie nevoie să mărești sau să micșorezi valoarea acoperirii pe care o ai. Iată câteva lucruri de care este bine să ții cont:  

Valoarea acoperirii. Valoarea acoperirii de care ai nevoie va depinde de circumstanțele tale individuale, cum ar fi venitul, datoriile și persoanele aflate în întreținere. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prima. Prima este suma de bani pe care o vei plăti în fiecare lună pentru polița de asigurare de viață. Aceasta poate varia în funcție de tipul de poliță pe care îl alegi, de valoarea acoperirii de care ai nevoie, precum și de vârsta și de starea ta de sănătate. Plățile pot fi flexibile în rate anuale, semestriale / trimestriale / lunare și, în unele cazuri, poți beneficia de discounturi sau de amânarea primelor de asigurare. 

Riscuri acoperite. Riscurile acoperite pot fi decesul din orice cauză, supraviețuirea la termenul de expirare al contractului de asigurare, scutirea de la plata primelor în caz de invaliditate permanentă a asiguratului și multe altele.

ADVERTISING

Condiții de eligibilitate. Asigurarea de viață poate fi încheiată de către persoanele cu cetățenie română, dar și de către persoanele cu cetățenie străină și cu rezidență în România. Vârsta trebuie să fie cuprinsă între 16 și 65 de ani. 

Așadar, achiziționarea unei polițe de asigurare de viață nu este ușoară, iar primul pas este să te asiguri că ai cunoștințe de bază despre acest lucru. Asigurarea de viață este un instrument financiar important care îți poate oferi liniște sufletească atât ție, cât și celor dragi. Luând în considerare cele menționate mai sus, poți alege o poliță care să satisfacă nevoile și bugetul personal.