”Vor fi festivaluri anul ăsta!” Boc îi anunță pe tineri că au nevoie de ambele doze de vaccin ca să participe

”Vor fi festivaluri anul ăsta!” Boc îi anunță pe tineri că au nevoie de ambele doze de vaccin ca să participe

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și totodată președintele Asociației Municipiilor din România, a îndemnat oamenii, luni, să se vaccineze.

El s-a adresat în special tinerilor și le-a spus că este convins că în acest an se vor organiza festivaluri și că aceasta va fi condiția pentru participare.

"Sunt convins că vom avea festivaluri. Condiția va fi să ai ambele doze și să treacă două săptămâni de la a două doză", a declarat Boc, după o întâlnire cu prim-ministrul Florin Cîțu.

Boc: Vaccinare, vaccinare, vaccinare

Primarul a spus că Florin Cîțu a punctat faptul că economia trebuie să se redeschidă treptat, ca și reluarea evenimentelor și activităților culturale, dar cu o condiție: "vaccinare, vaccinare, vaccinare".

ADVERTISING

"Din această perspectivă, noi am venit cu susținerea acestui demers și am spus că un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare, pentru că, de exemplu, dacă vorbim de festivalier, dacă de acum le spunem, da, va fi în luna august Untold, cu siguranță foarte mulți vor merge să se vaccineze. Sau festivalul de film Transilvania sau alte festivaluri”, a continuat Boc.

Edilul a transmis că premierul i-a asigurat de tot sprijinul pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Mesajul premierului a fost că: aveți tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare. Adică, dacă vreți centre drive-thru, dacă vreți centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care voi să veniți mai aproape de comunitate, aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României.

De asemenea, din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie", a mai declarat Boc.

ADVERTISING

Edilul a spus că introducerea în campania de vaccinare a serului Johnson & Johnson va fi un ajutor pentru ei.

"Înseamnă o singură doză. Asta ne dă nouă posibilitatea, nouă cei din marile municipii, să facem în centrele drive-thru cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză", a mai spus Boc.

Luni, la Cluj s-a deschis cel de-al doilea centru drive thru pentru vaccinare din țară, după cel de la Deva. Despre acesta Boc a spus că în prima oră se vaccinaseră deja 60 de oameni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇