Utilizarea magneților în tratarea durerii - o nouă formă de terapie

Utilizarea magneților în tratarea durerii - o nouă formă de terapie

Evoluția constantă a medicinei ne oferă astăzi metode alternative de tratament pentru diverse afecțiuni. Terapia cu magneți este o practică foarte veche, dar devine din ce în ce mai întâlnită în cadrul cabinetelor de recuperare medicală datorită efectelor imediate și îndelungate pe care le generează. Prin expunerea la radiații electromagnetice, funcțiile organismului de vindecare și regenerare sunt accelerate, determinând diminuarea imediată a durerii și stimularea circulației sanguine, pentru o recuperare mai ușoară și mai rapidă. Descoperă în cadrul Clinicii Eminescu 100 cum funcționează și ce poți trata printr-o sesiune de magnetoterapie!

ADVERTISING

Cum funcționează magnetoterapia?

Magnetoterapia este o practică foarte utilizată în combaterea efectelor negative pe care înaintarea în vârstă le aduce asupra organismului uman. Odată cu trecerea timpului, celulele își pierd integritatea, lucru care le face incapabile să își mai mențină nivelul energetic optim, lucru care se traduce de cele mai multe ori prin durere și inflamații localizate. Utilizarea undelor magnetice asupra celulelor afectate determină un răspuns pozitiv prin acțiunea biochimică ce are loc în interiorul acestora, rezultând ameliorarea durerii și a celorlalte afecțiuni.

Această terapie se realizează de către un fizioterapeut avizat, în cabinet, pe o masă specială, deplasând o structură circulară de-a lungul corpului, fără să fie necesar contactul direct cu pielea. Polaritățile pozitive și negative au puterea să străpungă corpul pacientului prin intermediul celor două structuri între care este poziționat. 

ADVERTISING

Ce beneficii se pot observa după o primă sesiune de magnetoterapie?

Magnetoterapia este utilizată în principal pentru a suplimenta nivelurile energetice din organism pentru a atinge limitele optime, iar încă de la prima ședință pacientul va observa o diminuare imediată a durerii și relaxare musculară. 

Printre efectele benefice garantate de o astfel de terapie se numără și stimularea fluxului sanguin prin vasodilatație și îmbunătățirea perfuziei tisulare; diminuarea inflamațiilor, îmbunătățirea metabolismului celular și sinteza de energie la nivel mitocondrial; corectarea imobilității articulare și redarea funcționalității aparatului osteoarticular, precum și stimularea drenajului țesuturilor la nivel limfatic.

ADVERTISING

Descoperă ce afecțiuni poți trata prin această formă de fizioterapie

Magnetoterapia este recunoscută datorită efectelor analgezice puternice, antiinflamatoare și antiedematoase, însă are efecte dovedite și în ceea ce privește accelerarea proceselor naturale de vindecare prin vasodilatație și stimularea producției de endorfine care vor genera o stare generală mai bună.  

Terapia cu magneți se dovedește a fi cu adevărat eficientă în tratarea unor afecțiuni precum: artroze; rigiditate musculară; osteoporoză; durere de natură reumatismală; tendinită; bursită; sciatică; spondiloză; entorse; fracturi osoase; sechele post traumatice; deficite vasculare; arteriopatia aterosclerotică; ateroscleroza; boala raynaud; hipertensiunea arterială; diskinezii; ulcere la nivelul sistemului digestiv; sindrom de colon iritabil; afecțiuni ginecologice (tulburări menstruale); neuropatii; poliartrita reumatoidă; nevroze și distonii; boala buerger; sindromul reiter, dar și astm bronșic.

Vino la clinica Eminescu 100 pentru o ședință profesională de magnetoterapie

Terapia cu energie magnetică poate îmbunătăți imediat starea pacientului, ducând la o stare de relaxare și diminuând durerea. Dacă îți dorești să beneficiezi și tu de efectele sale imediate, poți stabili imediat o programare prin completarea formularului care te așteaptă pe site. Durează mai puțin de cinci minute și poți stabili după bunul plac data și ora la care te vei prezenta la cabinet. 

Te bucuri de o abordare completă și complexă a problemei cu care te confrunți, începând cu examinarea stării de sănătate și stabilirea diagnosticului, până la conturarea unui plan de tratament personalizat. În acest punct se decide de câte ședințe de magnetoterapie este nevoie, la ce intensitate și cu ce frecvență pentru ca problemele cu care te confrunți să fie tratate și simptomele ameliorate cât mai curând. 

Testează beneficiile metodelor alternative de recuperare medicală la Clinica Eminescu 100!