Un spital din Timișoara o anchetează pe asistenta care nu credea în Covid și ar putea depune plângere penală împotriva ei

Un spital din Timișoara o anchetează pe asistenta care nu credea în Covid și ar putea depune plângere penală împotriva ei

Spitalul CFR Timişoara a anunţat că prima asistentă medicală de la această unitate sanitară care a fost depistată cu COVID-19 va fi cercetată disciplinar. Ea nu a purtat echipament de protecţie şi nu a respectat recomandările în urma triajului epidemiologic.

Potrivit dr. Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, femeia nu credea în coronavirus.

“Acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, a pornit de la o persoană care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului”, a declarat specialistul, citat de Sursa de Vest.

ADVERTISING

Reprezentanţii spitalului au precizat că, dacă se impune, vor depune plângere penală faţă de asistentă.

”Prima asistentă infectată a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologic, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens.

Asistenta medicală va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectiocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anchetă internă

La nivelul Spitalului CFR a fost declanşată o anchetă internă epidemiologică.

”A fost demarată o anchetă internă privind situaţia epidemiologică ivită. S-au luat măsuri epidemiologice de la declanşarea primului caz, care au vizat atât personalul medical, cât şi pacienţii care au intrat în contact cu aceasta”, mai arată sursa citată.

Reprezentanţii Spitalului CFR Timişoara spun că ”ancheta epidemiologică declanşată a fost îngreunată de vidul legislativ creat în ultimele zile, neavând certitudinea că persoanele aflate în izolare la domiciliu, contacţi direcţi ai persoanelor pozitive, au respectat întocmai recomandările INSP”.

ADVERTISING

La Spitalul CFR Timişoara, trei asistente şi patru pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. Cele trei asistente, una internată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi alte două la Spitalul CFR, au optat pentru externarea din spitale şi izolarea la dimiciliu, ele având forme asimptomatice.

Cei patru pacienţi depistaţi şi ei pozitiv cu COVID-19 sunt internaţi într-un pavilion special amenajat pentru cazurile de coronavirus, în cadrul Spitalului CFR Timişoara, unde sunt trataţi inclusiv de medici de la Spitalul de Boli Infecţioase.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇