Un medic de familie din Dâmbovița a murit din cauza COVID-19. Refuzase să închidă cabinetul și să intre în izolare

Un medic de familie din Dâmbovița a murit din cauza COVID-19. Refuzase să închidă cabinetul și să intre în izolare

Un medic de familie din Dâmbovița a murit din cauza coronavirusului. Medicul Daniela Toma a ajuns în atenția presei în luna iunie, după ce a refuzat să stea în izolare, deși intrase în contact cu un caz confirmat de COVID-19, în speță asistenta sa.

Daniela Toma a continuat atunci să meargă la cabinet și să ofere consultații, până când cetățenii din Crângurile au cerut primarului să intervină. Primarul Costin Barbu s-a dus personal la cabinet și a amenințat-o că dacă nu închide cabinetul o încuie acolo.

ADVERTISING

”Aveți testele negative? Oamenii din comună mi-au cerut, dacă nu fac revoluție. Dna doctor, ori în momentul ăsta vă pun lacătul pe ușă și rămâneți aici 14 zile, ori plecăm. Vă rog, nu plec de aici până nu rezolvam problema”, a insistat atunci primarul.

Dragi cetateni, Azi, 17.06.2020, in urma sesizarilor primite de cetatenii din comuna noastra, m-am deplasat la...

Publicată de Costin Barbu pe Miercuri, 17 iunie 2020

E de precizat ca medicul de 67 de ani avea acordul DSP Dâmbovița pentru a-și continua activitatea și a continuat să meargă la cabinet încă o săptămâna, potrivit Adevărul.ro.

Abia pe 17 iunie i s-a făcut testul COVID-19 și pe 19 rezultatul primit a fost unul pozitiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

DSP subliniază într-un comunicat remis acum că a respectat procedura și că medicul a purtat echipament de protecție și nu a avut contact prelungit cu pacienții în perioada menționată.

Însă Direcția precizează și că este continuată ancheta epidemiologică, pentru a se vedea dacă mai apar cazuri în rândul pacienților.

Dâmbovița a înregistrat marți alte 14 cazuri de COVID-19, bilanțul total în județ fiind de 697 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

cazuri-covid-dambovita
Foto: Graphs.ro

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇