Un bărbat a fost testat pozitiv pentru Covid timp de 14 luni consecutive

Un bărbat a fost testat pozitiv pentru Covid timp de 14 luni consecutive

Atunci când Muzaffer Kayasan a contractat pentru prima dată Covid-19, a crezut că urma să moară, pentru că suferea deja de leucemie. După 14 luni şi 78 de teste pozitive consecutive, el este încă în viaţă şi organismul lui continuă să lupte pentru a elimina infecţia.

Muzaffer Kayasan, în vârstă de 56 de ani, deţine recordul din Turcia pentru cea mai îndelungată infecţie Covid-19, afirmă medicii locali, probabil din cauza sistemului său imunitar care a devenit slăbit în urma cancerului, informează Reuters.

ADVERTISING

Deşi a fost tot timpul când internat, cât externat începând din noiembrie 2020, pacientul are o stare de spirit bună.

"Cred că asta este versiunea feminină a lui Covid-19 - ea este obsedată de mine", a glumit Kayasan săptămâna trecută, după ce a aflat că rezultatul celui mai recent test PCR pe care l-a realizat a fost, încă o dată, pozitiv.

Cele nouă luni petrecute în spital şi cele cinci luni petrecute în singurătate aproape totală în apartamentul său l-au despărţit pe Kayasan de lumea exterioară, inclusiv de nepoata lui Azra, care rămâne în grădină atunci când vine să îl viziteze şi îi vorbeşte prin geamul de la uşa bucătăriei.

ADVERTISING

"Mă voi juca cu tine după ce mă voi vindeca", i-a spus el fetiţei, în timp ce purta o mască sanitară, după ce i-a făcut cadou o jucărie din plastic sub forma unui telefon.

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi care au sisteme imunitare slăbite se confruntă cu un risc mare de infecţie prelungită şi de sindrom respirator acut, potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista New England Journal of Medicine.

Un alt studiu, realizat de Leukemia & Lymphoma Society, arată că o pătrime dintre pacienţii cu cancer sangvin nu produc niveluri detectabile de anticorpi nici după ce sunt vaccinaţi cu două doze ale unor seruri anti-Covid.

ADVERTISING

Medicul lui Kayasan, Serap Simsek Yavuz, specialist în boli infecţioase şi profesor de microbiologie clinică la Universitatea Istanbul, a spus că acest pacient reprezintă "cel mai lung caz de Covid-19" depistat în această ţară şi că medicii îl monitorizează cu mare atenţie pentru a depista apariţia unei eventuale mutaţii virale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇