UE vrea să interzică vânzarea produselor din tutun încălzit cu aromă

UE vrea să interzică vânzarea produselor din tutun încălzit cu aromă

Comisia Europeană vrea să interzică vânzărea de produse din tutun încălzit cu aromă, în cadrul eforturilor sale de combatere a cancerului.

Interdicția ar acoperi doar articolele pe bază de tutun încălzit și nu va afecta țigările electronice sau alte produse care conțin doar nicotină și produc vapori, arată Euronews.

Țigările cu tutun încălzit sunt adesea văzute ca o alternativă la alte produse din tutun, deoarece temperatura mai scăzută la care funcționează dispozitivele le permite să nu ardă tutunul sau să producă fum atunci când sunt utilizate.

ADVERTISING

Cu toate acestea, ele nu vin fără riscurile grave pentru sănătate asociate consumului de tutun.

Un studiu recent al Comisiei a arătat o creștere cu 10% a vânzărilor de produse din tutun încălzit, iar acestea au depășit 2,5% din vânzările totale de produse din tutun în întreaga regiune.

„Cu 9 din 10 cancere pulmonare cauzate de tutun, dorim să facem fumatul cât mai neatractiv pentru a proteja sănătatea cetățenilor noștri și a salva vieți”, a declarat comisarul UE pentru sănătate și alimentație, Stella Kyriakides.

ADVERTISING

Cancerul este a doua cauză de deces în UE, cu aproximativ 1,3 milioane de decese prin cancer și 3,5 milioane de cazuri noi în fiecare an.

40% dintre cetățenii UE se vor confrunta cu cancerul, la un moment dat în viața lor, cu un impact economic anual estimat la aproximativ 100 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a declarat anterior că dorește să se asigure că mai puțin de 5% din populație folosește tutun până în 2040.

Propunerea de interdicție merge acum către țările membre și Parlamentul European pentru revizuire.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇