Tot ce trebuie să știi despre dezumidificatoarele pentru locuință

Tot ce trebuie să știi despre dezumidificatoarele pentru locuință

Umiditatea aerului contribuie la confortul nostru și la menținerea sănătății. Nu multe persoane sunt conștiente că umiditatea poate influența hidratarea pielii și a părului și poate crea diverse neplăceri legate de sistemul respirator. Umiditatea aerului din natura nu poate fi influențată și nu ne afectează atât de mult pe cât ne afectează umiditatea din locuință. Un aer cu mulți vapori de apă este mediul perfect pentru dezvoltarea virusurilor, bacteriilor și mucegaiului. De asemenea, un aer mult prea uscat ne poate afecta la rândul său, așa că trebuie găsit echilibrul perfect pentru o umiditate la care să ne simțim confortabil. 

ADVERTISING

Pentru a avea umiditatea perfectă în locuință, îți recomandăm să alegi un dezumidificator care va extrage apa în plus din aer și te va scuti de toate neplăcerile aferente unei umidități ridicate. În continuare, îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre dezumidificatoarele pentru locuință și cum îl poți alege pe cel potrivit ție. 

În primul rând, trebuie să știi că alegerea dezumidificatorului ar trebui să se bazeze obligatoriu pe capacitatea acestuia. Astfel, alege un aparat care să fie capabil să acopere toată suprafața locuinței sau încăperii unde va fi amplasat. Pe site-ul Rohnson ai posibilitatea de a selecta selecta dezumidificatoarele în funcție de câți mp acoperă, pentru a-ți fi mai ușor să alegi. Un dezumidificator cu o capacitate prea mică s-ar putea să nu facă față unei încăperi mari, iar unele cu o capacitate mult mai mare, s-ar putea să usuce aerul mai mult decât este cazul. 

ADVERTISING

Nu doar capacitatea de dezumidificare este importantă, ci și cea de colectare, adică volumul recipientului de apă extrasă din aer. Dacă aerul este destul de umed, alege un aparat care are un recipient de colectare de minim 1,5 litri. Astfel, nu va trebui să îl golești constant și aparatul va funcționa atât timp cât va fi nevoie, fără întrerupere. 

Este bine de știut că există și dezumidificatoare care se pot conecta la o zonă de scurge, în special pentru încăperile cu umiditate extrem de mare, cum este baia. Astfel, apa va fi eliminată prin intermediul unui furtun și nu îți vei mai face griji în privința golirii recipientului de colectare. 

ADVERTISING

Pentru a te bucura de un aer perfect pentru locuința și sănătatea ta, este bine să setezi umiditatea între 30 și 45%. Fiecare persoană știe cum se simte cel mai bine, astfel că îți recomandăm să setezi diverse procente de umiditate și să observi care este cel potrivit pentru tine și pentru casă. 

Dacă îți faci griji în privința consumului de energie electrică, trebuie să știi că dezumidificatoare de la Rohnson consumă foarte puțin. Astfel, factura la energie electrică nu va crește semnificativ și tu te vei bucura de un aer perfect pentru respirat, vei scăpa de mucegai și igrasie și nici nu vei consuma mult curent electric. 

Un lucru interesant de menționat despre dezumidificatoarele de la Rohnson este faptul că au funcție TURBO, care permite uscarea rapidă a hainelor. Astfel, vei putea scăpa de mirosul neplăcut pe care îl capătă rufele proaspăt spălate dacă nu se pot usca mai repede din cauza umidității crescute. 

La Rohnson vei găsi și modele de dezumidificatoare care au funcție de purificare a aerului. Astfel, vei respira un aer cu o umiditate perfectă și de asemenea vei scăpa de diverși alergeni din casă, așa cum este praful, polenul, sporii de mucegai și așa mai departe. Poți economisi și bani dacă alegi un astfel de dezumidificator, deoarece nu mai trebuie să cumperi un purificator separat. Și trebuie să menționăm că unele modele au și lampă UV încorporată, de mare ajutor pentru a elimina virusurile din aer. 


Intră pe site-ul Rohnson și alege dezumidificatorul ideal pentru locuința ta.