Top 5 beneficii ale unui implant dentar

Top 5 beneficii ale unui implant dentar

Tineri și bătrâni deopotrivă se pot confrunta cu probleme dentare de același tip. Știința și tehnica dentară de astăzi fac ca pierderea unuia sau a mai multor dinți să nu mai constituie o problemă. Implantul dentar este soluția optimă pentru înlocuirea dinților naturali. 

Substituirea dinților pierduți se poate realiza rapid, iar rezultatele vor fi extraordinare. Implantul dentar este procedura cea mai bună, mai ales că dintele sau dinții artificiali implantați vor fi aproape identici cu cei naturali. Înainte de realizarea oricărui implant dentar, se face o analiză atentă și un plan de tratament detaliat, astfel încât veți ști cu precizie soluțiile potrivite și costurile aferente. 

ADVERTISING

Beneficiile unui implant dentar sunt numeroase, dar nu oricine și nu în orice situație poate apela la această modalitate de înlocuire a dinților naturali. Medicul stomatolog este cel care vă poate oferi toate informațiile necesare. 

Dinți sănătoși mult timp

Un implant dentar de calitate se comportă ca un dinte natural cu rădăcină. Cu alte cuvinte are un sprijin solid pentru mult timp, arată foarte bine, iar dacă este îngrijit, va rezista pe termen lung. 

Aspectul natural, funcționalitatea dovedită, îmbunătățirea masticației și a vorbirii sunt doar câteva dintre avantajele folosirii implanturilor dentare, atunci când dinții naturali se pierd. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sprijin pentru dinții adiacenți

Implanturile dentare asigură un suport pentru dinții adiacenți. Este vorba de modul în care se modifică dinții, atunci când este realizată extracția unuia dintre ei. Cei din apropiere au tendința de a se înclina. 

Cu implanturile dentare acest lucru nu se va mai întâmpla, iar dinții naturali din vecinătate nu vor mai fi supuși altor proceduri dentare. 

În plus, pentru realizarea implanturilor, dinții vecini nu necesită pregătire, așa cum se întâmpla în situația protezării clasice. 

Împiedică atrofia osoasă

Implantul dentar nu permite osului și gingiei să se resoarbă, limitând pierderea masei osoase. Pierderea mai multor dinți duce în timp la deteriorarea graduală a osului, deformarea gurii și a feței. Implanturile dentare îndepărtează toate aceste probleme, rezultatul fiind un aspect frumos al feței, un zâmbet sănătos și menținerea încrederii de sine. 

ADVERTISING

Nu uitați că prin aceste implanturi dentare osul este protejat și stimulat în continuare, astfel încât funcționalitatea se păstrează. 

Fără carii

Implantul dentar de calitate, întreținut în conformitate cu sugestiile medicului stomatolog, nu se va caria, chiar dacă durata lui de viață poate fi destul de mare. Consultul medical periodic este esențial pentru menținerea implanturilor dentare în stare perfectă. 

Nu uitați că forța de mușcare a acestor dinți este similară celor naturali, așadar nu veți sesiza nicio diferență, masticația fiind un proces perfect normal, iar gustul nu este modificat. 

Intervenție și recuperare rapide

Un implant dentar implică intervenție chirurgicală. De regulă aceasta este destul de rapidă, iar recuperarea nu este de durată. 

Totuși, în funcție de problemele cu care se confruntă fiecare persoană și ținând cont și de duritatea osului, operațiile pot să se desfășoare în mai multe etape, iar după cea de inserare a implanturilor puteți să aveți o perioadă dinți provizorii cu care veți vorbi și mânca. Când vor fi gata, dinții provizorii vor fi înlocuiți cu implanturile finale. Micile corecții sunt inevitabile, astfel încât să aveți o dantură care să acopere și partea estetică, dar care să fie și funcțională. 

Pierderea unui dinte poate să nu fie o problemă, dar dispariția mai multor dinți cu siguranță reprezintă motive de îngrijorare. Stomatologia vine cu soluții pentru această situație, varianta ideală fiind implanturile dentare. Deși vor fi aplicate cu intervenție chirurgicală, implanturile dentare sunt perfect funcționale și pot rezista ani buni dacă sunt bine întreținute.