Top 3 motive pentru care ar trebui să ai un stil de viață sănătos. Ce schimbări se produc în organism

Top 3 motive pentru care ar trebui să ai un stil de viață sănătos. Ce schimbări se produc în organism

Atunci când îți dorești să faci o schimbare în viața ta, însă nu cunoști cu exactitate de unde să începi, ar fi indicat, potrivit specialiștilor, să îți modifici stilul alimentar. Alimentația zilnică joacă un rol foarte important, iar dacă aceasta este nesănătoasă, ar putea să cauzeze anumite afecțiuni în organism. În cele ce urmează, vei descoperi unele dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos.

Iată la ce trebuie să fii atent, dacă vrei să produci o schimbare în alimentația zilnică:

  • Alimentația joacă un rol esențial în viețile tuturor și oferă organismului mineralele, vitaminele și nutrienții necesari. Însă, în condițiile în care alimentația este una nesănătoasă, atunci corpul nu își va extrage toate aceste elemente benefice. Specialiștii în nutriție recomandă diminuarea consumului de produse de tip fast-food și a celor care ar putea cauza, în timp, probleme de sănătate. Tot aceștia recomandă ca multe dintre mâncăruri să fie preparate acasă, cu grijă, pentru a măsura, în același timp, și cantitatea care urmează să fie ingerată. De aceea, atunci când gătești acasă, optim ar fi să utilizezi grătarul, cuptorul sau chiar un multicooker, pe care îl poți regăsi în gama oferită de Altex.ro. Cel din urmă reprezintă un aparat cu o eficiență ridicată în bucătărie și te va ajuta să gătești mai sănătos și mai rapid. Înglobează mai multe programe și funcții, are un sistem inteligent și poate fi curățat cu ușurință.
  • Odată ce ți-ai analizat stilul alimentar și ai diminuat consumarea produselor de tip fast-food, dar și a zahărului, specialiștii recomandă să îți creezi o listă de cumpărături care să conțină produse cât mai sănătoase. De exemplu, pe lângă legumele și fructele preferate, ar fi indicat să introduci în alimentația ta lactatele și carnea slabă. Organismul trebuie să își extragă din fiecare aliment vitaminele și mineralele necesare, pentru a funcționa optim. Nutriționiștii recomandă ca legumele și carnea să fie preparate pe grătar sau la cuptor, iar fructele să fie consumate pe post de gustări. De pildă, între micul dejun și masa de prânz ar trebui să mănânci un fruct, câteva nuci sau un iaurt. Apoi, între masa de prânz și cină, poți servi a doua gustare.
  • Un stil de viață sănătos nu înseamnă doar o alimentație corectă, ci și mișcare zilnică și odihnă, care are o importanță deosebită. Exercițiile fizice, practicarea unui sport, mersul la sală sau, pur și simplu, deplasarea pe jos către muncă sau cumpărături ar putea să îți aducă o multitudine de beneficii, în timp. Mișcarea, în general, ajută tranzitul intestinal, te revigorează și te poate ajuta să slăbești. În plus, cel puțin jumătate de oră de sport pe zi ar putea să te ajute la reglarea programului de somn.
ADVERTISING

Pe lângă toate aceste aspecte, specialiștii în nutriție recomandă ca porțiile de mâncare să fie gătite acasă, pentru că în acest mod ai putea controla cantitățile. Utilizează cuptorul, grătarul sau multicooker-ul, atunci când gătești, pentru ca hrana să fie mai sănătoasă. De asemenea, specialiștii recomandă să diminuezi sau chiar să renunți la prăjeli și deserturile cu prea multă cremă. Integrează în alimentația ta produse alimentare bogate în vitamine, minerale și nutrienți, care nu îți îngreunează digestia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe