Tătaru spune câți copii sunt infectați, când vom avea vaccinul și cât costă testele de coronavirus

Tătaru spune câți copii sunt infectați, când vom avea vaccinul și cât costă testele de coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că testele Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 au ajuns la o valoare de 50 milioane de euro.

„Până acum numai testele pentru Real Time – PCR au ajuns la o valoare de 50 milioane de euro, carantina va merge la acea valoare de 30 de milioane de euro”, a spus ministrul, la Digi 24.

Tătaru spune că avem paturi la Terapie Intensivă, dar să nu le forțăm: 150 de pacienți COVID-19 sunt pe ventilatoare

România a cerut 10 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus

"Din ce ştiu eu, până la sfârşitului anului vom avea şi o fază trei, iar în primul trimestru al anului viitor vom avea pe piaţă şi aceste vaccinuri anti-COVID, rămânând ca din a doua jumătate să-l avem în masă în marea populaţie.

ADVERTISING

Am cerut zece milioane de doze, am vrut să acoperim măcar jumătate din populaţie, cu referire specială pentru tot ce înseamnă vârstele extreme, pentru tot ce înseamnă personal medical care este implicat şi pentru tot ce înseamnă comorbidităţi şi patologii conexe în cadrul infecţiei cu coronavirus", a afirmat Tătaru.

Vom avea 25.000 de doze de Remdesivir

"În acest moment, noi avem o primă tranşă în care au venit aproape 7.000 de doze, urmează în septembrie să ne mai vină 10.000 de doze, iar în octombrie să ne mai vină şi restul de 8.000 de doze până la 25.000. Ele sunt necesarul pentru 4.000 de pacienţi cu tratamentul standard de 5 zile", a arătat ministrul.

ADVERTISING

Mii de copii sunt infectați

Potrivit acestuia, 6% din persoanele infectate cu noul coronavirus au vârste mai mici de 19 ani.

"La evaluările noastre, ce am putut vedea per total, 6% din numărul de cazuri sunt la pacienţi sub 19 ani", a mai spus Tătaru.

Conform cifrelor totale raportate de guvernanți, ar putea fi vorba despre 3.825 de copii.

Avem din nou peste 1.200 de cazuri de COVID. Nou record la ATI, unde sunt aproape 500 de pacienți în stare gravă (Infografice)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇