Tătaru spune că luna septembrie va reprezenta o adevărată provocare și că încă suntem în primul val al pandemiei de coronavirus

Tătaru spune că luna septembrie va reprezenta o adevărată provocare și că încă suntem în primul val al pandemiei de coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că luna septembrie reprezintă ”o adevărată provocare” privind pandemia de coronavirus, din cauza măsurilor de relaxare.

Tătaru susține că pandemia a fost gestionată foarte bine, în prima fază, și chiar după măsurile de relaxare de la 15 mai a fost ținută sub control, până când au intervenit politicienii și tot felul de formatori de opinie, care au creat vod legislativ și neîncredere în rândul populației.

Cât am decis, am putut gestiona bine şi foarte bine această pandemie. Când nu am mai decis, intervenţia Parlamentului, intervenţia Avocatului Poporului a făcut să intervină acea deznădejde şi în rândul corpului medical, acea oboseală, dar şi încurajarea celor care nu respectau şi nu credeau în existenţa acestei pandemii”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3, vineri seară.

ADVERTISING

Ministrul Sănătăţii este de părere că luna septembrie este una de încercare, mai ales că au apărut noi măsuri de relaxare odată cu deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor.

”Suntem în situaţia în care am gestionat cea de-a doua fază a primului val, urmând ca luna septembrie să reprezinte o adevărată provocare prin măsurile de relaxare noi, cinematografe, restaurante, teatre, revenirea populaţiei dinconcediu, aglomerarea mijloacelor de transport în comun,  începerea şcolii, campania electorală, alegerile locale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este o perioadă pe care trebuie să o gestionăm nu numai noi, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Economiei, ci toată populaţia, septembrie fiind o lună de încercare.

Noi gestionăm tot ce vine din populaţie ca infecţie, ca anchete epidemiologice ca şi tratamente, populaţia civilă trebuie să respecte nişte reguli ca transmiterea comunitară să scadă, iar  noi să avem un număr mic de cazuri noi care să ajungă în unităţile medicale şi să nu suprapopulăm nici unităţile de urgenţă, nici terapiile intensive”, a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Ministrul a anunţat că încă suntem în primul val pandemic.

Suntem în primul val pandemic. Ministerul adaptează în fiecare zi, în fiecare săptămână, funcţie de evoluţie, numărul de paturi, numărul de paturi ATI, dotează paturile ATI, adaptează spitalele suport în funcţie de simptomatologii, respectă acel ordin pe propunerea legislativă în care asimptomaticul.

Cred că sunt nişte norme bine puse la punct, ne rămâne doar să le respectăm, iar în perioada imediat următoare avem această lună septembrie care este o piatră de încercare. Sperăm să putem avea în octombrie - noiembrie o evaluare a cazurilor noi”, a mai precizat Tătaru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇