Tătaru avertizează să ne pregătim pentru o lună grea de pandemie: Începe școala, vin alegerile

Tătaru avertizează să ne pregătim pentru o lună grea de pandemie: Începe școala, vin alegerile

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ne avertizează să ne ”ne pregătim” pentru o lună grea, în contextul pandemiei de coronavirus.

El se referă la faptul că în această lună se redeschid școlile, este campanie electorală, iar în 27 septembrie vom avea și alegerile locale.

Alexandru Rafila spune că vor crește cazurile de COVID, dar putem evita o ”toamnă furtunoasă”: Școala trebuie să înceapă clasic

Întrebat în ce stadiu al pandemiei se află țara noastră în acest moment, în condițiile în care astăzi, cel mai probabil, vom trece pragul de 90.000 de cazuri de COVID în total, Tătaru a răspuns:

ADVERTISING

Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl putem menține în contextul unei luni septembrie destul de aglomerată și cu o creștere - pe care o preconizăm noi mică - a cazurilor de la o zi la alta. Avem o începere a anului școlar, avem o lună de campanie, avem o întoarcere a concetățenilor noștri din concedii, o aglomerare a transportului în comun, vom avea și alegeri la sfârșitul lunii. Deci ne pregătim pentru o lună destul de grea.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
ADVERTISING

188 de români care au murit până acum de Covid nu aveau și alte boli - raport INSP

Ministrul a subliniat, din nou, cât de importantă este respectarea regulilor sanitare, precum portul măștii sau distanțarea fizică.

Am repetat și repet. Nu în spital se tranșează această pandemie. Pandemia se tranșează în prespital. Respectând niște reguli, vom avea o transmitere comunitară în scădere, vom avea un număr mai mic de cazuri.

Nerespectând niște reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată, număr de cazuri mai mare, atunci vom vedea colmatate unitățile de primiri urgențe, secțiile ATI.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
ADVERTISING

Tătaru anunță că avem cazuri de reinfectare cu COVID: Sunt câteva declarate, dar acum le studiem

Azi trecem de pragul de 90.000 de infectări

GCS a anunțat ieri 1.298 de noi infecții, din 26.543 de teste prelucrate de marți până miercuri.

Așa că am ajuns la un total de 89.891 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în țara noastră. Cel mai probabil, astăzi vom depăși pragul de 90.000 de cazuri, în condițiile în care zilnic se anunță în jur de o mie de infecții noi.

Totodată, GCS anunța ieri că au mai murit 40 de persoane din cauza coronavirusului

La secțiile de Terapie Intensivă erau internați 519 pacienți.

Iată aici toate detaliile despre ultimele date ale pandemiei în România – Iar crește numărul de cazuri noi de coronavirus: 40 de oameni au murit, iar 519 sunt internați la ATI (Infografice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇