Situație gravă în Cehia: Armata pregătește un spital de campanie în Praga


Cehia, care se confruntă cu o creștere masivă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV 2,a început pregătirile pentru construirea unui spital de campanie în curtea pavilionului expoziţional din Praga.


Primele containere cu echipament medical au fost încărcate la Hradec Kralove, oraş situat la aproximativ 100 de kilometri de Praga, şi urmează să ajungă luni în capitala cehă, scrie dpa.

”Lupta împotriva pandemiei este acum sarcina numărul 1 nu numai pentru armată”, a declarat ministrul ceh al apărării Lubomir Metnar.

Spitalul de campanie va oferi 500 de paturi suplimentare în cazul în care spitalele din Cehia devin suprapopulate cu pacienţi cu COVID-19. El va dispune de o sală de operaţie complet echipată, o unitate de terapie intensivă, un laborator şi echipamente cu raze X.

În Cehia sau fost, vineri, 11.105 de noi cazuri de COVID-19 pentru 24 de ore, cea mai mare valoare a acestui indicator de la începutul pandemiei, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii ceh.

Republica Cehă, ce are o populaţie de 10,7 milioane locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei 160.112 de cazuri de COVID-19 confirmate şi 1.283 decese.

Guvernul a introdus miercuri noi restricţii, precum închiderea restaurantelor şi a barurilor. Evenimentele sportive şi culturale au fost interzise şi a fost extinsă purtarea măştii faciale.

ADVERTISING

Multe oraşe europene se confruntă cu o creştere importantă a numărului pacienţilor COVID-19 care au nevoie de îngrijiri în unităţile spitaliceşti de terapie intensivă, care în săptămânile următoare ar putea ajunge la limita capacităţii, a avertizat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţia EFE.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇