Situație disperată la o casă de bătrâni din Cluj: Peste 90 de bătrâni, bolnavi de COVID-19, au rămas fără medic, după ce acesta a ajuns la spital. Și el e infectat cu noul coronavirus

Situație disperată la o casă de bătrâni din Cluj: Peste 90 de bătrâni, bolnavi de COVID-19, au rămas fără medic, după ce acesta a ajuns la spital. Și el e infectat cu noul coronavirus

Un focar de coronavirus a izbucnit la Casa Theodora din Cluj-Napoca, unde peste 90 de beneficiari au fost confirmaţi. Medicul care-i îngrijea pe bătrâni, şi el pacient COVID, a fost luat, sâmbătă, cu ambulanţa pentru a fi transportat la spital, întrucât starea i s-a agravat.

Deputatul Emanuel Ungureanu face apel public pentru găsirea unui medic, care a trecut prin boală, şi care ar putea îngriji vârstnicii.

”URGENT! 90 de vârstnici infectaţi cu Covid-19 au nevoie de un medic la Casa Theodora din Cluj-Napoca! Acum câteva ore, medicul acestui cămin, Dr Lorant Szentagotai a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat din cauza Covid-19, dar şi a epuizării excesive. Vârstnicii din cămin infectaţi cu Covid-19, dar care suferă şi de alte afecţiuni sunt bine îngrijiţi de asistente şi infirmiere, însă acolo avem nevoie şi de un medic care să supravegheze situaţia îndeaproape”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, deputatul USR Emanuel Ungureanu.  

ADVERTISING

Acesta face un apel public pentru găsirea unui medic.  

”Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecţia cu Sars Cov 2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora. Medicul Szentagotai a rezistat eroic până astăzi, luptând să ajute vârstnicii din acest cămin, aseară l-am găsit cu perfuzii şi cu oxigen în cabinetul său, complet epuizat, dar încă capabil să ajute. Azi nu a mai putut să reziste şi a fost transportat la spital, a mai scris Ungureanu.  

Acesta a făcut apel şi la DSP Cluj şi la Colegiul Medicilor pentru găsirea unei soluţii. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇