Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat în conferința săptămânală de marți că au fost gândite mai multe măsuri menite să crească accesul românilor la imunizare.
Medicul a precizat că programarile vor putea fi făcute și fără cont pe platformă, fie prin call center, fie direct prin prezentarea la centrul de vaccinare.
”Extindem diverse mijloace și căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare. În mediul rural, dar nu numai, e dificilă accesarea platformei și găsim soluții complementare.
Va exista posibilitatea de programare telefonică, prin intermediul operatorului de call center. Se va programa direct în centru fără să existe nevoia creării unui cont.
O altă modalitate e programarea direct la un centru de vaccinare. Oamenii se pot deplasa la centru, se trec pe lista și se va stabili ziua la care să se prezinte pentru vaccinare”, a anunțat Gheorghiță.
Moderna, în centrele mobile. Vaccin în spital pentru pacienții cronici
Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că de miercuri vor deveni operaționale și centrele mobile. Gheorghiță a anunțat că acestea vor vaccina exclusiv cu serul de la Moderna.
În 7 județe vor merge centrele mobile: Arad, Bacău, Constanța, Ilfov, Maramureș, Mehedinți și Sibiu. În alte șapte județe vor fi dislocate echipe mobile.
O altă măsură gândită pentru a mări accesul celor din categoriile vulnerabile la vaccin este aceea ca spitalele non-covid să primească doze pentru pacienți.
”Pacienții sunt vaccinați pe perioada internării, beneficiază de supraveghere medicală și această posibilitate va crește accesul la vaccinare tomai pentru cei mai vulnerabili”, a mai spus Gheorghiță.
Află mai multe informații despre evoluția epidemiei de COVID în România și desfășurarea campaniei de vaccinare: