Şase membri din personalul lui Trump au COVID-19, dar el cere încetinirea ritmului de testare

Şase membri din personalul lui Trump au COVID-19, dar el cere încetinirea ritmului de testare

Donald Trump a declarat, sâmbătă, că a cerut autorităţilor sanitare să încetinească ritmul de depistare pentru COVID-19. Motivul: provoacă creşterea numărului de cazuri descoperite în Statele Unite, ţara cea mai îndoliată din lume din cauza pandemiei.

Fără să explice dacă vorbeşte serios, preşedintele american a afirmat în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Tulsa, în Oklahoma, că testarea este "o armă cu două tăişuri". 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Iată partea proastă. Când există acest volum de testări, găsim mai mulţi oameni, descoperim mai multe cazuri", a continuat el. Acesta a fost primul miting organizat în timpul pandemiei în Statele Unite. 

"Aşa că i-am spus echipei mele "Încetiniţi ritmul!". Ei fac teste, şi iar teste...", a adăugat Donald Trump, a cărui gestionare a crizei sanitare în SUA este mult criticată. 

"El glumea evident pentru a denunţa relatarea mediatică absurdă", a adăugat, sub anonimat, un responsabil de la Casa Albă pentru AFP.

Şase membri ai echipei de campanie a lui Trump au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Aceștia au fost plasaţi în carantină cu câteva ore înainte de miting. Până acum, Oklahoma a înregistrat o creştere a cazurilor depistate.      

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară de noul coronavirus, cu mai mult de 2,2 milioane de cazuri şi aproape 120.000 de morţi.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!