România înregistrează o transmitere comunitară accentuată a coronavirusului, pe lângă focarele de infecție

România înregistrează o transmitere comunitară accentuată a coronavirusului, pe lângă focarele de infecție

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, că există o transmitere comunitară accentuată, în ziua când s-a depăşit cifra de 8.000 de cazuri de Covid-19, precizând că sunt 25 de judeţe cu peste 100 de cazuri pe zi, 11 judeţe cu un indice peste 3 şi trei judeţe cu indicele peste 5.

Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri, la Alba Iulia, de ce au fost peste 8.000 de cazuri de COVID-19 astăzi, în condiţiile în care în multe judeţe sunt restricţii, iar HoReCa este închisă. 

Avem focare desfăşurate în unităţile sanitare, avem focare în instituţii pentru persoanele vârstnice, pentru bolile neuropsihice sau pentru copii. Avem focare în acele activităţi economice, iar în acelaşi timp avem şi transmitere.

ADVERTISING

Transmiterea din evaluările noastre se face din evenimente private, din transport în comun, din transport navetist inter şi intra judeţean şi în general cele care duc la momentul infectării sunt cele pe care vi le-am prezentat.

HoReCa, prin evenimente private, erau cele care duceau la o transmitere accentuată. Respectarea unor condiţii pe care noi le-am dat la fiecare din activităţile revenite sau relaxate au fost cele ar fi trebuit să dea un număr mic de cazuri. În majoritate, lucrătorii HoReCa au respectat, dar au avut şi cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Întrebat cum comentează numărul înregistrat miercuri, ministrul Sănătăţii a răspuns: “În măsura în care le vedem printr-o transmitere comunitară accentuată. Avem 25 de judeţe cu peste 100 de cazuri pe zi, avem 11 judeţe care au indice peste 3, trei judeţe care au indice peste 5. Gândiţi-vă ce activitate se desfăşoară în acele judeţe şi atunci o să puteţi observa care este cauza transmiterii”.

rata-infectare-1
Foto: Graphs.ro

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 8.651 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 146 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇