Rafila: Rata de infectare cu coronavirus e mai mare acum decât în starea de urgență

Rafila: Rata de infectare cu coronavirus e mai mare acum decât în starea de urgență

Profesorul Alexandru Rafila, repezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că rata de infectare cu noul coronavirus e mai mare acum decât era în stare de urgență. În acest ritm, riscăm să ajungem curând în cea mai problematică situație din Europa.

Într-o intervenție la Antena 3, dr. Rafila a explicat că – dacă românii nu vor înțelege să respecte normele de protecție sanitară – numărul de îmbolnăviri va continua să crească.

”Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum.

ADVERTISING

Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22.000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc.

Proporția este sub unu la mie.

Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12.000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva între 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgență când era 1,5. Creștere foarte, foarte, mare a procentelor pozitiv”, a spus Rafila.

ADVERTISING

Citește si:

Avem 1.120 de cazuri noi de coronavirus și un nou record de pacienți în stare gravă: 351 de persoane sunt la Terapie Intensivă

Medicii dezvăluie problemele generate de noua lege a carantinării: Rudele celor bolnavi nu pot merge la serviciu, dar primesc concediu medical?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇