Rafila nu e de acord cu testarea obligatorie pentru medicii nevaccinaţi din propriul buzunar: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești?

Rafila nu e de acord cu testarea obligatorie pentru medicii nevaccinaţi din propriul buzunar: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești?

Dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, critică decizia Guvernului de a-i pune pe medicii nevaccinați antiCovid să se testeze periodic, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.

Rafila subliniază că e nevoie de medici în valul 4, iar această măsură doar îi va enerva.

„Eu vă spun că e un nonsens această discuție. Cum să-i pedepsești? Păi, tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți, să-i pedepsești… E nepotrivit…

Se vor enerva și nu știu ce se va întâmpla dacă nu-și vor plăti testele obligatorii. De asta vă spuneam că o abordare mai puțin vocală, mai discretă e de obicei mai eficientă, din punct de vedere al rezultatului”, a declarat medicul la B1 Tv.

ADVERTISING

O soluție avansată de social-democrat sunt discuțiile pro-vaccinare, și nu amenințările:

„Cred că inclusiv în unitățile medicale se pot constitui niște comitete de consiliere care să stea de vorbă cu angajații care încă nu s-au vaccinat și să-i lămurească să se vaccineze, nu să-i amenințe, ci să le explice, să aibă chiar sesiuni de întrebări și răspunsuri. Dar acest lucru trebuie construit, această strategie nu se poate face peste noapte și cu atât mai puțin cu forța”, a mai completat el.

Context

Declarațiile dr. Rafila vin în condițiile în care cadrele medicale care refuză să se vaccineze ar putea fi testate periodic pentru depistarea infecției, costurile urmând a fi suportate chiar de acestea.

ADVERTISING

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat, la începutul lui iulie, că a fost definitivat ordinul care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat, dar şi obligativitatea plăţii testelor.

Mai multe ascociații din domeniul Sănătății au cerut ministrului să revină asupra deciziei, amenințând chiar cu instanța.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇