Rafila estimează că am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi în maximum trei săptămâni

Rafila estimează că am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi în maximum trei săptămâni

Medicul Alexandru Rafila a declarat că, în următoarele două – trei săptămâni, se va atinge nivelul de 20.000 de cazuri pe zi. Totuși, el consideră că nu acest număr este cel mai relevant, ci cel al persoanelor care ajung la spital şi al celor care vor avea nevoie de secţiile de ATI.

”Săptămâna asta probabil că vom avea o medie săptămânală de 9.000 de cazuri, peste o săptămână vom avea 13.000- 14.000 de cazuri, spre sfârşitul săptămânii viitoare. Această cifră de care toată lumea este speriată  – de 20.000 de cazuri pe zi – este posibil să fie atinsă în următoarele două – trei săptămâni”, a declarat Alexandru Rafila, medic și deputat PSD, la Digi24.  

ADVERTISING

Medicul crede că important nu este neapărat numărul de cazuri, ci numărul total de persoane care ajung la spital şi la ATI.  

Întrebat la ce se aşteaptă, acesta a declarat: ”Suprasolicitarea, depăşirea capacităţii de reacţie, de tratare a pacienţilor, este, din păcate, foarte – foarte aproape”.  

Medicul a precizat că în spitalele din întreaga ţară sunt pacienţi trataţi în UPU sau care aşteaptă pe holuri găsirea unor paturi.  

”Situaţia este foarte-foarte serioasă în acest moment”, a mai declarat medicul.  

ADVERTISING

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate zilnic a crescut de la 2.520 în 10 septembrie la 12.590, în 2 octombrie, arată o analiză a autorităţilor. Faţă de aceeaşi dată, numărul pacienţilor aflaţi la ATI aproape s-a triplat, de la 543 la 1.412. 

Citește și: Managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: Cred că trebuie cerut ajutor extern, țările din jur pot prelua pacienți pentru ATI

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇