Primul caz de infectare cu West Nile din acest sezon

Direcţia de Sănătate Publică Buzău anunţă primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon. Este vorba despre un bărbat din judeţul Prahova care a locuit mai multe săptămâni în comuna buzoiană Beceni.

Potrivit dr.Carmen Scântei de la DSP Buzău, virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat de 66 de ani, originar din Prahova, care a locuit în comuna Beceni înainte de a fi infectat.

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul a locuit la Beceni în perioada 16 mai-1 iunie. Aici, el a fost muşcat de ţânţar şi a dezvoltat meningită cu virus West Nile.

ADVERTISING

Bărbatul a fost tratat în spital, în judeţul Prahova.

Este primul caz de acest gen înregistrat în acest sezon cald în judeţul Buzău şi în regiune.

Cazul a fost anunţat şi pe pagina de Facebook a Primăriei Beceni. Primarul comunei, Laurențiu Constantin, a anunţat că a dispus dezinsecţia în zona casei de vacanţă a prahoveanului şi în imprejurimi, unde sunt băltiri de apă.

În sezonul 2019, în perioada 03.06.2019-27.11.2019 au fost înregistrate 66 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au inregistrat opt decese: Călăraşi - 1, Constanţa - 1, Bucureşti - 1, Buzău - 1,Iaşi - 1, Olt - 1, Teleorman - 1 şi Vrancea - 1.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇