Primim o nouă tranşă de vaccin Moderna, 210.000 de doze, dar n-am consumat nici jumătate din cele 2 milioane aflate pe stoc

Primim o nouă tranşă de vaccin Moderna, 210.000 de doze, dar n-am consumat nici jumătate din cele 2 milioane aflate pe stoc

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă de vaccin produs de compania Moderna ajunge în ţară, fiind vorba de peste 210.000 de doze.

„Cantitatea livrată României constă în 210.204 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis, miercuri, CNCAV.  

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

ADVERTISING

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului Cantacuzino este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.  

Până în prezent, 2.040.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 730.962 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇