Pfizer va începe testele pe copii între 12 şi 15 ani pentru vaccinul anti-COVID

Pfizer va începe testele pe copii între 12 şi 15 ani pentru vaccinul anti-COVID

Pfizer a anunţat vineri că a încheiat înscrierea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani într-un studiu clinic privind vaccinul anti-Covid şi că a semnat un acord cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru câteva zeci de milioane de doze care să ajungă în ţările sărace, informează The Guardian.

Compania farmaceutică americană caută să extindă utilizarea serului pe grupe de vârstă.

Studiul, care a fost anunţat în luna octombrie, beneficiază de peste 2.000 de participanţi, a transmis o purtătoare de cuvânt.

ADVERTISING

Vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna, care sunt aprobate pentru utilizare în SUA şi Uniunea Europeană, nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani, din cauza lipsei informaţiilor din studii. 

Luna trecută, Moderna a început de asemenea un studiu pentru a-şi testa vaccinul, pentru care este folosită o tehnologie similară Pfizer, pe adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 rareori au simptome severe, dar asta nu însemană că nu pot răspândi virusul. Nu este clar nici dacă cei vaccinaţi împotriva COVID-19 pot transmite sau nu boala.

ADVERTISING

40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID pentru țările sărace

Vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că a ajuns la un acord cu Pfizer pentru livrarea de vaccin în ţările sărace.

Este vorba despre 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Acestea vor fi livrate prin programul COVAX, creat de OMS pentru distribuirea de astfel de produse în lume, cu accent pe ţările sărace.

COVAX a semnat acorduri pentru sute de milioane de doze pentru a fi vaccinaţi oameni din ţările sărace, dar încă nu a început administrarea serurilor. Vaccinul dezvoltat de Pfizer este, până acum, singurul care a primit aprobarea OMS pentru utilizare de urgenţă.

ADVERTISING

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat vineri că noul acord cu această companie ar trebui să permită ca vaccinarea să înceapă în februarie, pentru lucrătorii sanitari.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a spus că cele 40 de milioane de doze anunţate azi vor fi vândute pe o bază non-profit. El a spus că este vorba despre un acord iniţial şi că mai multe doze ar putea fi vândute prin programul COVAX în viitor.

La nivel mondial, de la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 97 de milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 2 milioane de decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇