Peste 2,5 milioane de măşti neconforme, oprite de la comercializare de ANPC, după validarea unei noi alerte RAPEX

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme, oprite de la comercializare de ANPC, după validarea unei noi alerte RAPEX

ANPC anunţă că, în urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a oprit de la comercializare peste 2,5 milioane de măşti neconforme.

”În urma controalelor care s-au desfăşurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăţi măşti, care corespundeau alertei RAPEX menţionate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic şi se afla deja în depozitele acestuia, precum şi în toate magazinele sale din România”, a transmis, vineri, ANPC.

ADVERTISING

Vezi AICI detaliile alertei.

 Instituţia reaminteşte operatorilor economici că aceste verificări vor continua şi în perioada următoare şi îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfăşoară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

În dimineaţa zilei de 26 martie, Sistemul de alertă rapidă – RAPEX a validat cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC, privind măştile de protecţie neconforme.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇