Pacienta din Bacău nu a murit din cauza vaccinului. Autoritățile explică de ce nu se pune problema unei reacții adverse

Pacienta din Bacău nu a murit din cauza vaccinului. Autoritățile explică de ce nu se pune problema unei reacții adverse

Numeroase publicații au relatat că o femeie de 73 de ani din Bacău ar fi murit după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID. Autoritățile explică faptul că nu există nicio legătură între vaccin și deces în acest caz.

DSP Bacău precizează, într-un comunicat remis SpotMedia.ro, că totul s-a desfășurat conform procedurilor. Femeia s-a prezentat la centrul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, unde era programată.

ADVERTISING

La triaj a fost consultată (tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, SpO2) și valorile se incadrau in limite normale. După vaccinare, a fost ținută sub observație timp de 15 minute, cum e protocolul pentru fiecare pacient.

”Menționam că pacienta se afla în evidențele medicului de familie cu multiple comorbidități de natură cardiacă, neurologică și diabet zaharat. Conform informațiilor deținute la nivelul UPU-SJU Bacău, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistenței medicale de urgență în contextul multiplelor comorbidități existente.

ADVERTISING

La examenul clinic si paraclinic efectuat în cadrul Unității de Primiri Urgențe-SJU Bacău, pacienta a fost diagnosticată cu tulburare majoră de ritm cardiac care nu a răspuns la manevrele de resuscitare și care a determinat decesul.

Ținând cont de antecedentele patologice, evoluția pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice și paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susține decesul ca fiind o reacție adversă postvaccinală indezirabilă.

ADVERTISING

Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca 'evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia'”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇