Orban: Românii au de respectat nişte reguli simple

Orban: Românii au de respectat nişte reguli simple

Românii au de respectat nişte reguli simple, în contextul epidemiei cu noul coronavirus, iar obiectivul Guvernului este de a convinge cât mai mulţi români să respecte aceste reguli, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

"Obiectivul nostru este să convingem cât mai mulţi români să se ferească, să respecte nişte reguli simple: să porţi mască în spaţii închise, să eviţi chiar afară dacă eşti un contact apropiat cu o persoană, că se ştie cum se transmite virusul. (...)

Trebuie să respecţi nişte reguli simple de igienă - să te speli pe mâini, să te dai cu cu dezinfectat, nu e nimic complicat, sunt lucruri simple.

E adevărat că există, aşa, o tendinţă din partea unora de a nu respecta regulile, un spirit de frondă, dar toate acest reguli nu sunt inventate de cineva ca să facă rău cuiva, ci dimpotrivă, aceste reguli sunt necesare pentru a te proteja pe tine şi pe cei din jur de infectare", a declarat Orban la B1 TV, întrebat dacă Guvernul mai ia în calcul starea de urgenţă. 

Citește și Bilanț coronavirus: 450 de cazuri noi într-o zi, crește numărul deceselor și al pacienților la ATI (Infografice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇