O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită într-o școală din Franța

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită într-o școală din Franța

24 de persoane, printre care 18 copii, au fost infectate cu o nouă variantă SARS-CoV-2, în vestul Franţei, care se pare că a fost adusă în țară în urma unei călătorii în străinătate.

În timp ce pandemia de Covid revine puternic în toată Europa, amenințând cu al cincilea val, o nouă variantă de coronavirus a fost detectată într-o școală din comuna Bannalec, din Finistère, scrie 20 minutes.

Descoperirea a alertat autoritățile sanitare. Testele pozitive au fost verificate apoi pentru a determina tipul variantei, dar niciunul nu s-a potrivit cu varianta Delta sau celelalte mutații cunoscute în prezent în Franța, a anunțat Agenția Regională de Sănătate din Bretania (ARS).

ADVERTISING

Investigațiile efectuate de autoritățile sanitare au ajuns în cele din urmă la concluzia că „acest virus a fost importat în urma unei întoarceri dintr-o călătorie în străinătate”.

Potrivit Le Télégramme, o persoană cu reședința în Nantes și care a călătorit în Africa a transmis virusul unei familii din Bannalec în timpul unei petreceri în oraș. Copiii ar fi răspândit-o apoi la școală.

Noua variantă nu e mai contagioasă

După descoperirea acestei noi variante, care a fost deja detectată în câteva țări din Europa, autoritățile sanitare franceze au transmis un mesaj liniștitor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Toate cazurile diagnosticate aparțin unor lanțuri de transmitere identificate, ceea ce înseamnă că nu suspectăm o circulație a virusului printre persoane neidentificate”, subliniază Agenția Regională de Sănătate din Bretania, precizând că ultimul caz depistat datează din 26 octombrie.

„Toate aceste elemente pledează în favoarea încheierii acestui episod de circulație a virusului și nu a fost identificată o contagiozitate mai mare”, a mai precizat ARS.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇