O femeie de 36 de ani a avut o reacție adversă puternică la 5 minute după vaccinarea cu serul Moderna; era cunoscută cu alergii

O femeie de 36 de ani a avut o reacție adversă puternică la 5 minute după vaccinarea cu serul Moderna; era cunoscută cu alergii

O femeie de 36 de ani dintr-o localitate din Galaţi a avut o reacţie adversă puternică după ce a fost vaccinată cu prima doză de ser Moderna.

Potrivit Prefecturii Galaţi, femeia a prezentat hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij şi dispnee la 5 minute după vaccin.

''O persoană de 36 de ani, vaccinată în data de 2.04.2021, în centrul de vaccinare Corod din judeţul Galaţi, cu prima doză de vaccin Moderna, a prezentat reacţii adverse (hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij, dispnee) la cinci minute după administrarea vaccinului'', precizează vineri sursa citată.

ADVERTISING

Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul.

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea.

Persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii, mai arată Prefectura Galaţi.

Află mai multe informații despre reacțiile adverse la rubrica Spotmedia.ro intitulată Totul despre vaccinare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇