O enzimă artificială, primul pas spre obținerea unui tratament pentru Parkinson

O enzimă artificială, primul pas spre obținerea unui tratament pentru Parkinson

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au creat o enzimă artificială, despre care s-a arătat că oprește răspândirea în creier a proteinei numită alfa-sinucleină, vinovată pentru apariția maladiei Parkinson.

Cele mai recente cercetări au demonstrat că alfa-sinucleina se deplasează din intestine spre creier, acolo unde se răspândește și se acumulează în aglomerări letale, cunoscute drept corpuri Lewy.

Pe măsură ce aceste aglomerări se acumulează, celulele creierului mor una câte una, arată Medical Xpress.

ADVERTISING

Dar când intră în joc enzima artificială, care imită două enzime produse în corpurile noastre, dar este cu mult mai puternică, totul se schimbă, aceasta împiedicând formarea acestor acumulări mortale, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Nano Today.

Citește și S-a mai descoperit un efect al coronavirusului. Un bărbat pare să fi dezvoltat Parkinson după infecția cu Covid

Această enzimă conține combinații nanometrice de platină și cupru, cu puternică acțiune antioxidantă.

Un studiu recent a arătat că aceasta are efect dacă este injectată direct în creier.

ADVERTISING

„Știm că nanoenzimele funcționează atunci când sunt injectate direct în creier”, a declarat Xiaobo Mao, autorul principal al studiului și neurolog la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, care este convins că deja primul pas în obținerea tratamentului pentru Parkinson a fost făcut.

Vezi și Oamenii de știință au reușit să vindece Parkinsonul, cel puțin în cazul șoarecilor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇