Cazurile de COVID din Africa de Sud au crescut de 4 ori doar câteva zile

Cazurile de COVID din Africa de Sud au crescut de 4 ori doar câteva zile

Africa de Sud a raportat, vineri, 16.055 de noi cazuri de coronavirus, în creștere cu 4.373 de cazuri față de joi. Cifra reprezintă de patru ori mai multe cazuri decât se raportau în urmă cu doar patru zile.

”Vineri, insitutul a raportat 16.055 de noi cazuri de coronavirus identificate în Africa de Sud, ridicând cifra cazurilor confirmate în laborator la 3.004.203 de la începutul pandemiei și până acum. Creșterea din ultimele zile reprezintă o rată de pozitivare de 24,3%”, au anunțat autoritățile locale, citate de CNN.

ADVERTISING

Potrivit documentelor, din 249 de cazuri secvențiate în noiembrie, 183 au fost confirmate cu tulpina Omicron, echivalentul a 70-75% din cazuri.

Cu o zi înainte, autoritățile sud-africane subliniau că printre cazurile noi se numără și cazuri de reinfectare, ceea ce oferă indicii despre capacitatea tulpinei Omicron de a reinfecta persoane care au fost anterior infectate cu Delta.

Și totuși, un profesor sud-african în micorbiologie ținut să explice că reinfectările par să fie cazuri ușoare.

”Credem că boala va fi mai puțin severă”, a spus prof. Gottberg, citat de CNN.

ADVERTISING

Datele preliminare ale studiilor făcute de oamenii de știință sud africani arată că vaccinurile ar împiedica Omicron să provoace o formă gravă de Covid-19, iar noua tulpină poate fi identificată prin teste PCR, nefiind nevoie de secvențierea genomului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇