Nu ar trebui să ne temem doar de pișcătura țânțarilor. Ce-au descoperit oamenii de știință

Nu ar trebui să ne temem doar de pișcătura țânțarilor. Ce-au descoperit oamenii de știință

Despre muște știm că sunt dezgustătoare, dar un studiu recent a arătat că țânțarii au același prost ”obicei” de a contamina cu bacterii atât suprafețele, cât și pe noi. Pe nedrept ne-am temut până acum doar de pișcătura acestor insecte.

Un studiu realizat de North Carolina State University, din SUA, a descoperit o mare diversitate de bacterii pe care țânțarii o pot transfera pe noi sau suprafețele cu care intrăm în contact.

”Când ești expus la țânțari, îți faci griji cu privire la hrănirea cu sânge. Ipoteza noastră este că țânțarii pot transfera fizic bacteriile atunci când se așază pe tine sau prin defecarea pe suprafețele casnice, așa cum fac muștele”, a spus R. Michael Roe, profesor de entomologie la universitatea menționată și coautor al studiului, conform Science Daily. Din păcate, această ipoteză s-a confirmat.

ADVERTISING

În cadrul cercetării, au fost analizați 79 de țânțari Anopheles coluzzii femele adulte din case dintr-o provincie producătoare de orez din Coasta de Fildeș. Țânțarii au fost trimiși în laboratoarele universității, iar oamenii de știință au fost uimiți să descopere o mare diversitate de bacterii.

Printre bacteriile găsite pe și în acești țânțari s-au numărat stafilococii și două variante de Rickettsia. Aceste bacterii sunt asociate cu boli umane și animale.

”Tânțarii poartă bacterii extern și intern și vin în casa ta, transferând posibil bacterii patogene”, a explicat unul dintre oamenii de știință implicați în studiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇