Noi recorduri de îmbolnăviri cu COVID în Bulgaria și Polonia. Care e situația în regiune

Noi recorduri de îmbolnăviri cu COVID în Bulgaria și Polonia. Care e situația în regiune

Bulgaria și Polonia au raportat astăzi, ca și România, noi recorduri la numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, lucrurile stau puțin diferit în aceste țări. Spre exemplu, ”recordul” în Bulgaria este dat de 516 bolnavi, mai puțin decât cei 579 de oameni îmbolnăviți doar la București.

De fapt, aici autoritățile recunosc că ”stau mai bine decât alte țări”, de aceea nici nu impun noi măsuri.

ADVERTISING

În Polonia, într-adevăr, numărul de cazuri este mult mai mare decât în România, însă aici numărul celor asistaţi respirator este de doar 320, față de cei 613 români aflați în acest moment la ATI.

Bulgaria a nunță un nou record, cu 516 de cazuri

Bulgaria a raportat vineri un număr de 516 noi cazuri de coronavirus, depăşind pentru a treia zi consecutiv recordul de infectări pentru 24 ore de la începutul pandemiei în martie, relevă datele oficiale, preluate de Reuters.

Numărul total de cazuri de COVID-19 a ajuns la 23.279, dintre care 880 de decese. Un număr total de 1.063 de persoane sunt spitalizate, iar 56 se află la terapie intensivă, conform datelor de la platforma de informare privind coronavirusul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ciuda înmulţirii cazurilor de infectare în ultimele zile, ministrul sănătăţii susţine că Bulgaria este într-o situaţie relativ mai bună comparativ cu celelalte state din UE lovite de al doilea val de COVID-19 şi a exclus introducerea de noi restricţii pentru moment.

Polonia are 4.739 de cazuri în ultimele 24 de ore

Polonia a raportat vineri, pentru a patra zi la rând, un număr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 4.739, potrivit anunţului făcut de Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se pregăteşte pentru reimpunerea unor restricţii, informează Reuters.

ADVERTISING

Masca va deveni obligatorie în toată ţara începând de sâmbătă, când se aşteaptă să fie anunţată o înăsprire a măsurilor antiepidemice în şcoli.

Joi, prim-ministrul Mateusz Morawiecki nu a exclus impunerea stării de urgenţă dacă numărul de cazuri va continua să crească.

În total, Polonia, ţară cu 38 milioane de locuitori, a raportat până acum 116.338 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 2.919 decese.

Vineri, cea mai mare creştere a numărului de cazuri noi a fost consemnată în sud-estul ţării, unde, conform presei locale, spitalele sunt pe cale să rămână fără paturi destinate bolnavilor de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivel naţional există 4.407 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, iar 320 dintre ei sunt asistaţi respirator, după ce joi erau înregistraţi 4.138 de bolnavi spitalizaţi, dintre care 296 asistaţi respirator.

Tot din datele ministerului rezultă că, deşi numărul de cazuri noi a crescut cu 459 de la raportarea precedentă, cel al testelor efectuate a fost în scădere, de la 22.600 la 21.500.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇