Noi descoperiri arată cât de nocivă este însingurarea

Noi descoperiri arată cât de nocivă este însingurarea

Un raport făcut public zilele trecute arată pericolele cu care vine la pachet însingurarea, când vorbim despre sănătate.

Dr. Vivek Murthy, chirurgul general al SUA, avertizează că însingurarea poate fi la fel de nocivă pentru sănătatea umană precum fumatul a mai mult de 15 țigări pe zi, relatează BBC.

Murthy afirmă în raportul publicat marți că jumătate dintre americani se simt acum singuri și că această „epidemie” costă SUA miliarde de dolari în fiecare an. Iar trendul nu e întâlnit doar în America.

ADVERTISING

„Știm că însingurarea este un sentiment comun pe care mulți oameni îl au. Este ca foamea sau setea. Este un sentiment pe care corpul nostru ni-l trimite când lipsește ceva de care avem nevoie pentru a supraviețui”, afirmă medicul.

Raportul mai arată că grupa de vârstă de 15-24 de ani a fost cea mai afectată de creșterea însingurării, interacțiunile sociale în persoană ale americanilor din această generație reducându-se cu 70% în 2020, comparativ cu anterioarele două decenii.

O realitate din SUA este aceea că numărul gospodăriilor formate dintr-un singur membru s-a dublat în ultimii 60 de ani. Toate aceste lucruri au fost exacerbate în timpul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISING

Însă a locui singur și a nu fi într-un cuplu nu este egal cu a simți însingurare, aceasta din urmă fiind legată de măsura în care putem lega și întreține relații interumane de orice fel.

Sentimentul de însingurare, notează dr. Murthy, crește cu aproape 30% riscul decesului prematur. Persoanele cu abilități sociale deficitare prezintă, de asemenea, riscuri mai mari de a suferi de un accident vascular cerebral sau boli coronare, se mai arată în raport.

Izolarea crește şi probabilitatea ca o persoană să sufere de depresie, anxietate sau demență, au demonstrat multe studii realizate până acum.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇