Ministrul francez al Sănătăţii a fost testat pozitiv Covid-19, deși era vaccinat cu trei doze și testul de ieri fusese negativ

Ministrul francez al Sănătăţii a fost testat pozitiv Covid-19, deși era vaccinat cu trei doze și testul de ieri fusese negativ

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran (foto), a fost testat pozitiv Covid-19 joi, după un prim test negativ realizat miercuri, în urma ”apariţiei unor simptome uşoare”, anunţă anturajul acestuia, citat de AFP.

”Aşa cum prevede protocolul, fiind vaccinat cu trei doze, el se va afla în izolare şi va continua să lucreze de la cartierul privat al ministerului său, unde îşi are reşedinţa”, potrivit acestor surse.

Olivier Véran, care a participat miercuri dimineaţa la o şedinţă de Guvern, a fost avertizat miercuri după-amiaza că este un caz de contact, prin aplicaţia ”Tous Anti Covid” şi a fost supus unui prim test Covid-19 care s-a dovedit negativ.

ADVERTISING

Având în vedere apariţia unor simptome uşoare (joi) la prânz, el s-a testat din nou, pozitiv de această dată. El şi-a confirmat autotestul cu un test antigenic, de asemenea pozitiv”, precizează anturajul ministrului.

Olivier Véran a preluat funcţia la începutul primului val al pandemiei (februarie 2020) şi gestionează zilnic turbulenţe ale epidemiei şi consecinţe ale acesteia asupra vieţii de zi cu zi a francezilor, relatează sursa citată.

El a devenit în doar câteva săptămâni una dintre feţele crizei şi unul dintre greii Guvernului.

ADVERTISING

Franţa a înregistrat miercuri 370.000 de noi contaminări, iar Guvernul urmează să impună adoptarea, în câteva zile, a certificatului de vaccinare, cu scopul de a-i determina pe francezii nevaccinaţi să se vaccineze prima oară şi de a opri la maximum circulaţia noului coronavirus. O înăsprire a acestui proiect de lege a fost adoptată în prima lectură în Senat.

Ministrul francez al Sănătăţii evoca, la sfârşitul lui decembrie 2021, un ”tsunami”, având în vedere viteza cu care avansa epidemia din cauza variantei omicron a SARS-CoV-2.

ADVERTISING

În total, peste 53 de milioane de francezi au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin anti-Covid de la începutul campaniei, în urmă cu mai bine de un an, iar aproximativ 30 de milioane de francezi s-au vaccinat până acum cu o doză ”booster”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇