Ministerul Sănătății: 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie în România

Ministerul Sănătății: 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie în România

27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie au apărut în România, informează oficial Ministerul Sănătății. Cazurile cu noua tulpină sunt predominante în București, dar se regăsesc aproape pe tot teritoriul țării, anunță autoritățile.

Astfel, din probele analizate în cadrul studiului de secvențiere a genomului virsului SARS-CoV2 au rezultat 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie.

Sunt 17 cazuri în municipiul București, câte două cazuri în județele Ilfov, Cluj, Vâlcea și câte un caz în județele Timiș, Caraș-Severin, Galați și Mureș.

ADVERTISING

Specialiștii atrag atenția că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluției noii tulpini, dinamica evidențiată fiind o alertă în ceea ce privește relaxarea măsurilor de siguranță, iar în continuare, cea mai bună soluție pentru oprirea răspândirii virusului este vaccinarea împotriva COVID-19.

Atitudinea bizară a României față de noua tulpină britanică a coronavirusului: UE se protejează, Bucureștiul deschide barurile și jocurile de noroc - Interviu cu dr. Octavian Jurma (III)

Noua formă a virusului ar putea deveni dominantă în următoarea perioadă, mai susțin specialiștii.

ADVERTISING

Încă 24 de cazuri cu tulpină britanică, în România. Cele mai multe, în București


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇