Medicul Virgil Musta: Nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur. Distanțarea, purtarea măștii și igiena

Medicul Virgil Musta: Nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur. Distanțarea, purtarea măștii și igiena

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care a vindecat sute de pacienţi cu COVID – 19, arată care este singura soluție în lupta cu coronavirusul.

Medicul Virgil Musta: Există două Românii, una care se distrează şi alta care e îngrijorată. În scurt timp, spitalele vor fi copleşite

El subliniază că oamenii nu trebuie să respecte decât trei reguli simple:

  • distanțarea fizică
  • purtarea măștii de protecție
  • igiena cât mai des posibil a mâinilor

Singura soluție cred că e să încercăm să explicăm în fiecare zi oamenilor că nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur - distanțarea socială, purtarea măștii și igiena. Dacă nu înțelegem aceste lucruri și nu le vom respecta, degeaba încercăm să creștem capacitatea secțiilor de terapie intensivă, pentru că la un moment dat ele nu vor face față numărului mare de cazuri și de forme severe.

Virgil Musta
ADVERTISING

Medicul punctează că e normal că în România a crescut numărul de cazuri noi de coronavirus odată cu relaxarea măsurilor de restricție.

Când şi cum crede medicul Virgil Musta că va scădea numărul de cazuri de COVID

”La noi, multă lume nu respectă aceste reguli”

În schimb, diferența este, în opinia specialistului, că românii nu respectă regulile.

„Peste tot în lume unde au apărut măsuri de relaxare crește și numărul de cazuri, doar că diferența e că în țările care se respectă imediat se iau măsuri și oamenii, vrând-nevrând, sunt obligați să respecte regulile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La noi, multă lume nu respectă aceste reguli și poate nu suntem destul de fermi în a impune respectarea lor. Cred că acolo unde există risc major sau dovedit că există focare de cazuri, acolo trebuie oprite aceste focare. Cred că activitățile respective trebuie închise. Ați văzut în Italia, în Spania, ce măsuri drastice se iau”, a adăugat el la Digi24.

Ce măsuri propune medicul Virgil Musta ca, odată cu deschiderea școlilor, să poată fi prevenite formele grave de COVID-19 la copii şi în familiile lor

ADVERTISING

Amintim că, luni, GCS a anunțat 733 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, de la începutul pandemiei, în România, au fost depistate 71.194 de cazuri de infecții.

Dintre acestea, 32.759 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.029 au murit. 8.072 au fost pacienți asimptomatici care au fost externați la 10 zile după depistare.

În diaspora sunt 5.902 de cetățeni români confirmați cu COVID, din care 123 au murit și 338 au fost declarați vindecați.

Am trecut de 3.000 de decese de Covid în România. Peste 10% din testele făcute sunt pozitive, avem un nou record negativ la Terapie Intensivă (Infografice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇