Au ajuns în țară vaccinurile din cea de-a doua tranșă. De data asta, cu avionul - UPDATE

Au ajuns în țară vaccinurile din cea de-a doua tranșă. De data asta, cu avionul - <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>


Încă 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marți în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca, informează Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

În jurul orei 09:00, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni au ajuns dozele de vaccin ele urmând acum să fie transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

ADVERTISING

Live: Al doilea transport cu aproximativ 40.000 de doze a ajuns la Centrul Național de stocare vaccin COVID-19

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Monday, December 28, 2020

Un alt transport a ajuns după ora 11:00 pe Aeroportul din Timişoara, cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră faţă de ora anunţată iniţial. Ulterior, vaccinul a fost transportat cu o maşină la Spitalul Militar, acolo unde se află centrul regional de depozitare a dozelor de vaccin.

De asemenea, pe Aeroportul Cluj a aterizat un avion care a transportat către centrul regional de acolo 29.250 doze de vaccin.

dhl-vaccin-covid
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vaccinurile au fost trasportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă, informează Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel:

  • București: 40.950 de doze
  • Iasi: 25.350 doze
  • Cluj-Napoca: 29.250 doze
  • Constanta: 8.775 doze
  • Craiova: 12.675
  • Brasov: 12.675
  • Timișoara: 10.725
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇