Marea Britanie lucrează la un test ”Do it at home” pentru coronavirus

Marea Britanie lucrează la un test ”Do it at home” pentru coronavirus

Un nou test pentru depistarea coronavirusului este pregatit de cercetatorii de la Universitatea din Southampton din Marea Britanie. Acesta le permite pacienților să iși recolteze proba singuri, acasă, folosind doar salivă.

Testul este menit să identifice asimptomaticii, recunoscuți pentru capacitatea lor de a răspândi ușor virusul în comunitate.

Studiul-pilot se va desfășura pe perioada a patru săptămâni și va fi realizat pe un eșantion de peste 14.000 de oameni care vor furniza săptămânal probe pentru testarea în laborator, scrie BBC.

ADVERTISING

Kit-ul le va fi livrat acasă sau la serviciu, apoi va fi colectat de membrii echipei sau adus la locația agreată.

Cercetătorii britanici trag nădejdea că un test de saliva va fi o opțiune mai simplă pentru oameni, în condițiile in care clasicele bețișoare folosite la recoltare pot fi inconfortabile și invazive.

”Folosirea salivei va face testarea mai ușoara. Această testare ne va ajuta, de asemenea, să aflăm dacă testarea de rutină în intimitatea casei ne-ar permite să identificăm din timp cazurile de infectare cu noul virus ”, spune și Matt Hancok, secretar pentru Sanatate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai departe, oricine iese pozitiv la testare va trebui să se autoizoleze pentru a evita răspândirea infecției.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇