Prima țară din lume care aprobă pastila antiCovid a companiei Merck

Prima țară din lume care aprobă pastila antiCovid a companiei Merck

Marea Britanie a aprobat, joi, pastila antiCovid creată de compania Merck, devenind prima țară din lume care ia această decizie.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a declarat că a aprobat pastila, după ce a constatat că este sigură și eficientă în reducerea riscului de spitalizare și deces la persoanele infectate cu noul coronavirus, informează CNBC.

Pilula funcționează interferând cu replicarea virusului. Acest lucru îl împiedică să se înmulțească, menținând nivelurile de virus scăzute în organism și, prin urmare, reduce severitatea bolii, a explicat autoritatea britanică.

ADVERTISING

Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, poate fi administrat și în afara spitalelor.

Pe baza datelor din studiile clinice, pilula este mai eficientă atunci când este luată în stadiile incipiente ale infecției.

Ca atare, Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a recomandat utilizarea acesteia imediat după un test Covid pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor.

Cine poate lua pastila

Medicamentul a fost autorizat pentru administrare la persoanele care au formă de Covid ușoară până la moderată și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea formelor severe, cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat sau bolile de inimă, precum și pentru cei peste 60 de ani.

ADVERTISING

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a declarat că este o „zi istorică pentru țara noastră, deoarece suntem acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat acasă împotriva Covid”.

La rândul său, directorul executiv al MHRA, June Raine, a spus că medicamentul va ajuta foarte mult la tratamentul pentru Covid, boală care a dus la spitalizarea a milioane de oameni din întreaga lume și o presiune imensă asupra serviciilor de sănătate și a personalului medical.

„În urma unei analize riguroase efectuată de oamenii de știință și experți, s-a constatat că Lagevrio este sigur și eficient pentru cei cu risc de a dezvolta o formă gravă de Covid-19, astfel că am decis aprobarea sa”, a explicat June Raine.

ADVERTISING

Peste 5 milioane de oameni au murit până acum din cauza Covid-19 la nivel global.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇