Italia înăsprește restricţiile în patru regiuni şi menţine staţiunile de schi închise

Italia înăsprește restricţiile în patru regiuni şi menţine staţiunile de schi închise

Autorităţile din Italia au înăsprit duminică restricţiile în patru regiuni, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, relatează DPA.

Regiunile Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost incluse în aşa-numitele ‘zone portocalii’ de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie să se închidă, iar localnicii nu pot părăsi zona din jurul locuinţei lor decât pentru urgenţe.

Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a adăugat Ministerul Sănătăţii.

Majoritatea regiunilor din ţară sunt în prezent considerate 'zone galbene', ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate.

Cu toate acestea, în Italia este în continuare în vigoare o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii.

În paralel, într-o decizie de ultim moment, autorităţile au decis să suspende redeschiderea mai multor staţiuni de schi populare, unde luni dimineaţă urma să se reia activitatea, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că actuala interdicţie privind sporturile de iarnă va fi prelungită.

Oficialul a spus că staţiunile de schi trebuie să rămână închise, din cauza riscului tot mai mare reprezentat de noile tulpini, mai contagioase, ale coronavirusului.

Italia a înregistrat duminică 11.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori pe un interval de şapte zile rămâne la 130.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇