Inteligența artificială a descoperit noi tipuri de Parkinson. Începutul unei noi ere: bolnavii ar putea primi tratamente personalizate

Inteligența artificială a descoperit noi tipuri de Parkinson. Începutul unei noi ere: bolnavii ar putea primi tratamente personalizate
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Tratamentele personalizate pentru boala Parkinson ar putea deveni în curând o realitate, spun oamenii de știință, care, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, au găsit mai multe tipuri ale bolii. Se deschide astfel drumul către terapii ţintite pentru cei care suferă de această boală.

Descoperirea a fost anunțată de către cercetătorii de la Institutul Francis Crick şi de la Institutul de Neurologie UCL Queen Square, din Londra. Cu ajutorul AI, aceștia au clasificat cu precizie patru subtipuri ale bolii Parkinson, scrie Study Finds.

ADVERTISING

În prezent, există aproximativ un milion de persoane care trăiesc cu Parkinson numai în SUA, iar aproximativ 90.000 de persoane primesc acest diagnostic în fiecare an.

Înainte de această cercetare, nu exista o modalitate precisă de a diferenţia subtipurile de Parkinson. În consecinţă, oamenii primeau adesea diagnostice generale (chiar dacă în cazul unora boala era rezultatul unor mutații genetice) şi nu aveau acces la tratamente, sprijin sau îngrijire specifică, au explicat oamenii de știință implicați în studiu.

ADVERTISING

Reuşitele acestei noi cercetări anunţă o nouă eră în ceea ce privește înţelegerea şi tratarea acestei afecţiuni complexe și nemiloase, care afectează, în general, persoanele de peste 50 de ani.

„Înţelegem multe dintre procesele care provoacă Parkinson în creierul oamenilor. Dar, când aceştia sunt în viaţă, nu avem nicio modalitate de a şti ce mecanisme au loc şi, prin urmare, nu putem oferi tratamente precise”, a declarat Sonia Gandhi, director adjunct de cercetare şi lider de grup al Laboratorului de Biologie a Neurodegenerării de la Crick.

ADVERTISING

Cu ajutorul AI, care se află într-un amplu proces de învățare, acest lucru s-ar putea schimba, mai spun cercetătorii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇