În săptămâna 13-19 septembrie, 91,5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate

În săptămâna 13-19 septembrie, 91,5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate

Peste trei sferturi din cazurile confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 din săptămâna 13-19 septembrie au fost la persoane nevaccinate, în timp ce mai mult de 90% din decesele înregistrate au fost la persoane care nu au făcut vaccinul anti-COVID, relevă raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, din raportul INSP reiese că, în săptămâna 13-19 septembrie, 75,8% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 

Totodată, 91,5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. 

În perioada menţionată, 35,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov şi Iaşi

Conform sursei citate, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,4% din decese au fost la bărbaţi. 94,5% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

"Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate. Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea", a subliniat CNCAV.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇