Implant dentar - ce măsuri de igienă orală se impun după intervenție

Implant dentar - ce măsuri de igienă orală se impun după intervenție

Un implant dentar necesită o igienă dentară adaptată. Diametrul unui implant dentar nu poate fi exact același ca în cazul dintelui natural. Acest lucru este valabil în cazul molarilor care pot avea un diametru de până la 12 mm în timp ce un implant dentar va avea un diametru de maxim 6mm. Această particularitate anatomică necesită drept urmare o curățare meticuloasă a spațiilor interdentare, cu mijloace adaptate.

Îngrijirea și întreținerea unui implant dentar vor avea o incidență semnificativă asupra succesului pe termen lung al tratamentului. Cu alte cuvinte, cu cât vei avea mai multă grijă de un implant dentar,cu atât durata sa de viață va fi mai lungă. În plus, în unele cazuri, pentru salvarea unui dinte, va fi necesară o aditie de os.

ADVERTISING

Măsurile de igienă orală presupun:

  • O igienă buco-dentară adaptată pentru perenizarea tratamentului;
  • O monitorizare de către medicul specialist, bazată pe consultări periodice pentru a detecta eventualele complicații;

Deoarece protezele fixate de implanturi sunt fabricate din porțelan sau din alte materiale artificiale, nu se pot caria la fel ca dinții naturali. Însă, este important ca o persoană care are implanturi dentare să mențină o rutină buco-dentară de bază extrem de strictă. Sănătatea gingiilor este esențială dacă vrei să îți păstrezi implanturile cât mai mult timp și, astfel, să îți protejezi investiția.

ADVERTISING

Un periaj blând și regulat

La fel ca și în cazul dinților naturali, ar trebui să îți cureți implanturile de minim două ori pe zi cu ajutorul unei periuțe de dinți cu peri moi și cu o pastă de dinți care nu este foarte abrazivă și care va elimina eficient bacteriile, particulele alimentare și placa dentară.

Ața dentară

Persoanele care au un implant dentar ar trebui să folosească ața dentară minim o dată pe zi. Trebuie să știi că există ață dentară pentru punți și implanturi, este o ață specială, dintr-un plastic solid pe margini. Resturile de mâncare trebuiesc eliminate înainte să provoace o iritație sau o inflamație a gingiilor.

ADVERTISING

Irigatorul bucal

Irigatorul bucal nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică a persoanelor care au implanturi dentare. Irigarea permite eliminarea eficientă a bacteriilor care se acumulează pe dinți și pe gingii, în special în zone mai greu accesibile periuței de dinți. De menționat este faptul că irigarea bucală nu poate înlocui periajul zilnic.

O igienă buco-dentară riguroasă și adaptată, precum și vizitele regulate în cabinetul medicului dentist sunt esențiale pentru a-ți păstra zâmbetul mai mulți ani la rând.