Îmbunătățește-ți viața începând chiar din acest weekend

Îmbunătățește-ți viața începând chiar din acest weekend

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți viața, începând chiar cu acest weekend!

Weekendul a fost creat pentru odihnă. Dar din păcate, pentru că în timpul săptămânii suntem prea ocupați, lăsăm foarte multe lucruri care trebuie făcute sâmbăta și duminica. Prin urmare, nu mai rămâne timp pentru a ne ocupa și de noi. Însă, dacă depui un efort activ, poți să te concentrezi și pe dezvoltarea proprie. Astfel, încetul cu încetul nu te vei mai confrunta cu oboseala și frustrarea care se acumulează de-a lungul unei săptămâni. Prin urmare, iată ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți viața, începând chiar din acest weekend!

ADVERTISING

Arta este cel mai simplu de folosit instrument de relaxare. Exprimarea creativității reduce stresul, îți îmbunătățește starea de spirit și îți menține intelectul activ. Și este un mijloc de descărcare al nervilor și frustrărilor. Vrei să desenezi? Sau să creezi bijuterii? Sau pur și simplu să lovești ceva? Ei bine, pictura, obiectele hand-made și sculptura sunt practici care te vor ajuta să te eliberezi. Treci peste teama că produsul final nu va fi plăcut.

De altfel, datele sunt în favoarea ta. Un studiu a doi terapeuți de la Universitatea Drexel arată că în cazul a 75% dintre cei 39 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani cu un nivel de cortizol crescut (hormonul stresului), acesta a scăzut, după 45 de minute de activitate creativă. Cu alte cuvinte, nu este important cum arată produsul finit, ci timpul petrecut creându-l.

ADVERTISING

Fă-ți ordine în lucruri

Există o legătură între dezordine, depresie și anxietate. Prin urmare, dacă vrei să îmbunătățești mediul în care trăiești, atunci trebuie să faci ordine în casă. Iar în cazul în care faci deja asta în fiecare week-end, pune-ți deoparte niște timp și aranjează acele spații mai greu accesibile, cum ar fi dulapurile, cămara sau debaraua. Nu este obligatoriu să îți petreci întregul weekend făcând curat. Ci poți să îți faci un program și atunci când timpul îți permite să mai aranjezi o parte greu accesibilă a casei. Avantajului făcutului curat este că îi oferi creierului o perioadă de repaos, deoarece toate acțiunile sunt mecanice. Chiar dacă depui fizic, creierul tău ia o pauză.

ADVERTISING

Mănâncă ceva gustos

În cele mai multe cazuri mănânci pentru că este nevoie, deci o faci rapid, fără să te bucuri de masă. Ei bine, poți folosi acest weekend pentru a savura o mâncare gustoasă. Indicat ar fi să o prepari de la zero, cu ingrediente proaspete. Astfel, te vei bucura chiar de produsul muncii tale, ceea ce este mult mai satisfăcător. Dacă nu știi ce să gătești, răsfoiește ofertele online de la Kaufland pentru a vedea ce reduceri sunt. Astfel, vei ști ce ingrediente proaspete ai la îndemână și la un preț scăzut. Mai mult, de obicei aceste cataloage online au și rețete, deci nici nu trebuie să cauți prea mult.

Ieși la o plimbare

7kxuXhxXbpkup6i

O simplă plimbare stimulează secreția de endorfine. Nu numai că faci mișcare, dar îți ridică și starea de spirit. Prin urmare, o ieșire în parc te va relaxa suficient încât să te pregătească pentru noua săptămână de muncă. Poți chiar să îți faci un obicei în a ieși la plimbare zilnic. În definitiv, 30 de minute de mișcare pe zi cresc considerabil calitatea vieții. Nu este obligatoriu să fie o plimbare cu prietenii, pentru a nu te încurca în programări. Singur, cu căștile în urechi, poți să faci câțiva pași într-un parc pentru a te destinde. Ascultă podcastul preferat sau o carte audio pentru a îmbina plimbarea cu ceva care îți face plăcere.

Socializează

Chiar dacă regulile de distanțare fac mai greu întrevederile cu prietenii, asta nu înseamnă că nu ar trebui să menții contactul cu ei. Ieși cu cel mai bun prieten la o terasă și sună-ți toți prietenii din grup pentru a vedea ce fac. Socializarea este una dintre condițiile evoluției umane. Prin urmare, chiar dacă nu ai suficient de mult timp să te vezi cu prietenii în timpul săptămânii, poți să le acorzi atenție în weekend.

Cu mici acțiuni îți poți schimba viața chiar într-un weekend. Iar dacă te obișnuiești să introduci aceste mici artificii care te ajută să te relaxezi în programul tău de weekend, atunci vei fi mai câștigat pe termen lung. Însă, nu uita că este important să te și odihnești la finalul săptămânii. Prin urmare, nu îți încărca programul foarte mult.