Guvernul va adopta o OUG pentru plata personalului vaccinator și a medicilor de familie: Care sunt sumele propuse

Guvernul va adopta o OUG pentru plata personalului vaccinator și a medicilor de familie: Care sunt sumele propuse

Ministrul Sănătăţii, Vad Voiculescu, a anunţat, vineri seară, că Guvernul va adopta o OUG pentru plata personalului vaccinator din cadrul campaniei naţionale, acest lucru fiind considerat ”firesc”. Proiectul de act normativ propune 100 de lei pe oră pentru medici, 50 de lei pentru asistente şi 25 de lei pentru registratori.

De asemenea, vor fi plătiţi medicii de familie, aceştia fiind consideraţi ”un pilon esenţială”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că OUG va fi adoptată în următoarea şedinţă de Guvern.

”Pe de o parte, o problemă este aceea a personalului vaccinator (…) Această problemă este una mai mare sau mai mică în funcţie de locurile din România, dar ce trebuie să ne asigurăm este că are cine face asta pentru întregul program. Gândiţi-vă că este cea mai mare provocare a României. A fost semnalat din mai multe locuri din ţară că s-ar putea să fie greu să asiguri un orar atât de dens”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Vlad Voiculescu.   

MApN și-a stablit priorităţile la vaccinare: S-a decis și cum vor fi vaccinaţi veteranii şi văduvele de război

Ministrul a afirmat că, în ultima şedinţă de Guvern, a fost prezentată în primă lectură o OUG pentru plata personalului vaccinator, actul normativ urmând a fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern.   

”Sumele propuse în OUG – dar sunt mai degrabă propuneri – 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentă şi 25 de lei pentru registrator, sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat ministrul Sănătăţii.   

Vaccinarea antiCovid, pe înțelesul tuturor: Cu ce te ajută, de ce trebuie să ne vaccinăm ACUM și care e singura contraindicație – Interviu

Acesta consideră ”firesc” ca personalul care face vaccinarea să câştige bani.

Ministrul Sănătății a precizat că şi medicii de familie, consideraţi ”un pilon esenţial” în campania de vaccinare vor fi plătiţi, dar nu s-a discutat încă despre sume.   

Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea, ci şi vaccinarea pacientului şi monitorizarea acestuia”, a mai precizat ministrul Vlad Voiculescu.