Guvernul a decretat restricţii de circulaţie la Atena şi Salonic, din cauza Covid-19

Guvernul a decretat restricţii de circulaţie la Atena şi Salonic, din cauza Covid-19

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat joi instituirea de restricţii de circulaţie începând de sâmbătă în capitala Atena, Salonic şi în celelalte zone cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19, relatează AFP.

„Intenţionăm să reducem traficul şi adunările nocturne care favorizează răspândirea virusului”, a declarat Mitsotakis într-o alocuţiune televizată joi seară.

El a anunţat, de asemenea, purtarea ''obligatorie'' a măştii atât în interior cât şi în exterior la Atena şi Salonic, precum şi în alte regiuni cel mai puternic afectate de pandemie.

ADVERTISING

”Masca este vaccinul înainte ca acesta să apară”, a adăugat premierul grec.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/353002532440282/?__cft__[0]=AZWW0FPqFDAPgdg3iMob5MROfW4_EpAIeqGcxv8B61QWzOmXbABj12bswBxQXWcaiorzR5zEYiH7cT0BPG0axU5oBnuI21Vohq4suK4pFmjA5FOQvbjqEHUqWFuD4CXQSdaGT7NuvvxjS9LUuuk_5Em43r2plEWsF-LiUSb46iBEayIeUgtFHJJ6GoRQO-dZJgZYJ5yunqM_eLLHlcxRDxIx&__tn__=%2CO%2CP-R

În zonele cele mai afectate, restricţiile de circulaţie vor fi impuse de la 00:30 la 05:00, începând sâmbătă, a precizat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Covid-19: Aproape 46 de milioane de francezi, blocați în case pe timpul nopții

Anunţul survine în timp ce joi Agenţia Naţională de Sănătate a înregistrat joi un nou record zilnic la infecţiile cu coronavirus în Grecia, pentru a treia zi consecutiv.

Grecia a înregistrat în august cele mai multe cazuri de COVID-19, dar nu din cauza turismului. De ce a crescut numărul îmbolnăvirilor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇